Brynt smör : en kokbok om ett av mathistoriens mest delikata misstag

Brynt smör : en kokbok om ett av mathistoriens mest delikata misstag
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor136
Vikt635 gr
Utgiven2020-10-14
SABQca
ISBN 9789113110486

<p dir="ltr" id="m_-1433154442879301716gmail-docs-internal-guid-6d172341-7fff-5e25-e063-15c3b55fec05">Vinnare av Gourmand Awards 2020!

Allt börjar med att man låter en generös bit smör smälta i en kastrull. Snart kommer det börja puttra för att kort därefter gå över till att skumma. Under konstant omrörning börjar smöret brynas och en nötig, koladoftande lukt sprider sig i hela rummet. Nu är det dags att ställa kastrullen åt sidan. Om du vill kan du smaksätta med färska örter, soja, citrus eller nötter men egentligen är den god att äta precis som den är.

Det kommer inte att dröja länge innan du börjar ersätta smöret i samtliga recept med den brynta varianten. I kakan, på pastan, som topping på grytan, i tacon, i såsen och i salladsdressingen. Allt blir godare med brynt smör.

Efter <em>Plåtmat</em> och <em>Käka Grönt! </em>är nu Julia Tuvesson tillbaka med en sprillans ny kokbok om det gröna kökets bästa smaksättare och här visar hon hur man använder den på bästa sätt! Ett 40-tal recept uppdelade i kapitlen brunch hela dagen , snabbt vardagskäk , enkel bjudmat , något sött och plock, snacks och aperitivo varvas med etnologiska texter om smörets historia och betydelsen av att våga göra misstag och hur det kan leda till fantastiska kulinariska uppfinningar.