BokGym Matlagning 1, bok

BokGym Matlagning 1, bok
Serie BokGym Restaurang och livsmedel
Författare
Förlag Gleerups Utbildning AB
GenreMat och dryck
FormatSpiralbunden
SpråkSvenska
Antal sidor105
Vikt438 gr
Utgiven2023-01-25
SABQca
ISBN 9789198746778

Boken Matlagning 1 vänder sig i första hand till elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet i den svenska gymnasieskolan.

 

Boken detaljbehandlar alla centrala delarna i kursen Matlagning 1, såsom kommunikation i arbetet, tillagning av varma och kalla rätter, rengöring av lokaler, hantering av råvaror, köksredskap och maskiner samt arbetsmiljö och ergonomi, vilket skapar goda förutsättningar för att eleven ska klara Skolverkets kunskapskrav.

 

I boken finns också kunskapskontroller och övningsuppgifter som eleverna kontinuerligt kan arbeta med.

 

Boken kan med fördel användas i internutbildning för företag, eftergymnasiala utbildningar och av andra yrkesverksamma personer inom restaurang- och livsmedelsområdet.