Hemma därute : handbok i naturnärhet

Hemma därute : handbok i naturnärhet
Författare
Medverkande
Förlag Avium förlag AB
GenreSport, motion och friluftsliv
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor231
Vikt1090 gr
Utgiven2022-09-20
SABRbo
ISBN 9789198516630

Att bli hemma därute – i det myllrande sammanhanget naturen – är enklare och härligare än du tror. Det är bara att ta ett steg i taget.

I denna inspirations- och instruktionsbok de luxe möter du människor som ­berättar om just sin väg till naturnärhet i kapitlen Vandra, Sova ute, Plocka ätbart, Laga mat och fika, Artskåda, Bygga bon, Odla mångfald och Bara vara. Dessutom får du mängder av handfasta tips på faktasidorna.

Kittla nyfikenheten och lusten ytterligare med bokens foton: närgången ­makro-magi, stämningsfulla fågelporträtt och små och stora landskap av ­några av Sveriges bästa naturfotografer: Anna Ulmestrand, Ida Olsson, Simon ­Carrington, Fredrik Schlyter och Mikael Svensson. Roine Magnusson har tagit de analoga porträtten på kapitlens huvudpersoner med sin stora bälgkamera. Konstnären Mattias Käll har gjort illustrationerna och formgivningen.

Mats och Åsa Ottosson är författare och journalister som gärna skriver om kopplingen mellan människor och den omgivande naturen. Ett drygt tjugotal böcker med naturtema har det blivit de senaste trettio åren. Nära fåglar, med bilder av Roine Magnusson, nominerades till Augustpriset 2017. Kor – en kärlekshistoria av samma trio utsågs till Årets Pandabok 2012.