Red Rooster : matlagning i Harlem

Red Rooster : matlagning i Harlem
Författare
Medverkande
Förlag Mondial
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor384
Vikt1509 gr
Utgiven2017-10-27
SABQcaa
ISBN 9789188671073
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Marcus Samuelsson föddes i en by i Etiopien och växte upp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.

Han har drivit ett flertal krogar, men det är Red Rooster i Harlem som varit hans bas de senaste åren. Det är där han blandar smaker från hela världen till något helt unikt något han nu delar med sig av för första gången i denna fantastiska kokbok som spänner över en hel karriär.

Marcus tar oss med på en resa världen över och lär oss laga Harlemklassiker som Brown Butter Biscuits, Chicken and Waffle, Killer Collards, och munkar med sötpotatiscreme. Recepten varvas med essäer som förmedlar såväl historier som smaker från Harlems gator.