Vinnare i långa loppet : tränings- och tävlingslära i specialidrott

Vinnare i långa loppet : tränings- och tävlingslära i specialidrott
Medverkande
Förlag SISU Idrottsböcker
GenreSport, motion och friluftsliv
FormatStorpocket
SpråkSvenska
Antal sidor182
Vikt384 gr
Utgiven2016-04-25
SABRb
ISBN 9789187745843
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Vinnare i långa loppet är en bok och en webbplats som lär dig allt du behöver veta på vägen för att nå dina mål. Läromedlet riktar sig till dig som läser ämnet Specialidrott på ett Riksidrottsgymnasium eller en Nationellt godkänd idrottsutbildning.

Boken täcker kursplanen för Tränings- och tävlingslära 1 som tar fasta på prestationsutveckling i områden som bland annat mental träning, kost, idrottsskador och träningslära. Hur utvecklar jag bäst min träning? Vad och när bör jag äta? Hur lär jag mig att fokusera inför en tävling? Dessa svar och fler får du i bokens tio kapitel som alla är skrivna av forskare och andra sakkunniga.

På den tillhörande webbplatsen specialidrott.se (som du kommer åt med hjälp av en kod i boken) kan du bland annat testa och förbättra fysiska färdigheter, göra en personlig träningsplanering, förbättra din mentala förmåga och lära dig mer om att bemöta media på bästa sätt. Tillsammans är bok och webb ett perfekt hjälpmedel för dig som idrottselev att bli så bra som du kan – både på och utanför idrottsplanen. Läromedlet är också en bra hjälp för läraren att göra undervisningen mer interaktiv, spännande och praktisk.