
Vin : kunskap ger mersmak

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Grenadine | 
| Genre | Mat och dryck | 
| Format | Inbunden | 
| Språk | Svenska | 
| Antal sidor | 93 | 
| Vikt | 516 gr | 
| Utgiven | 2010-10-11 | 
| SAB | Qcaf | 
| ISBN | 9789186287047 | 
                I Grenadines nya serie Kunskap ger mersmak är Vin nästa bok. På ett informativt sätt delar författaren  Andreas Kjörling med sig av sin breda kunskaper om  vin. Han har sedan mitten av 1990-talet varit verksam  inom restaurangbranschen, framför allt i Stockholm.  Han är sommelier sedan tio år tillbaka och har sedan  dess parallellt med restaurangvärlden arbetat med  provningar, resor och utbildning. Restips finns även  i liten omfattning i denna bok men tyngden ligger på 
vinkunskaper på populärnivå. 
Vin: Kunskap ger mersmak omfattar information som  du inte finner i många andra böcker och dessutom allt  du behöver av grundkunskaper om vin. Här ges läsaren  en inblick i vinets historia, hur en vingård anläggs och  årets säsonger, hur vinet tillverkas, kombinationen mat  och vin, vinprovning samt mycket mer.
OM FÖRFATTAREN
Andreas Kjörling har gett ut tre böcker tidigare på  Grenadine Bokförlag. Först ut var storsäljaren  Det italienska vinet som kommit i två upplagor och sålt  närmare 10 000 exemplar. Andreas Kjörling har även  gett ut uppföljaren Det sydafrikanska vinet liksom En  handbok vin, som med sitt kompakta format varit en uppskattad  introduktion och lärobok om vin. Andreas Kjörling är medlem i ansedda Circle of  Wine  Writers, samt föredragshållare och kursledare. Han  medverkar även sedan många år till Vinguiden, Sveriges  mest välbesökta hemsida om vin. Utöver vinet utgör  mat, språk och foto stora intressen i Andreas liv.            
 
				






















