Googolplex

Googolplex
Författare
Förlag Wela Förlag
GenreFantasy och science fiction
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor232
Vikt0
Utgiven2010-05-10
SABHc
ISBN 9789186081096
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Vinnare av Spektakulärt pris för 2010 års bästa svenska science fiction-roman.
Jack ingår i en grupp kolonister som reser till den avlägsna planeten Shylock för att bygga en ny värld. Jacks förmåga att manipulera DNA är en av gruppens största tillgångar. Kanske kan de också få hjälp av de märkliga varelserna som säger sig komma från andra universa - trots att ingen vet om varelserna talar sanning. Men en dag kommer Jack att hinna ifatt sitt förflutna.
KG Johansson är välkänd som författare till en mängd musikläroböcker samt som översättare av alla de stora science fiction-författarna: Asimov, Dick, Vance, Clarke, Delany, Heinlein, LeGuin och många andra. Från 1978 var han lärare vid Musikhögskolan i Piteå där han de senaste åren innehaft en professur i rockmusik tills han hösten 2006 bestämde sig för att bli frilansande skrivare på heltid.
"KG är en grym författare." André Loutchko, DAST 1/2010
"Googolplex är science fiction i världsklass. Dom detaljer man skulle kunna anmärka på är små och hindrar inte boken från att vara bland det bästa som skrivits i Sverige, science fiction eller inte. Det är en komplex berättelse med många beståndsdelar (som alla hör ihop), men samtidigt enkel och intim då K G Johansson struntar i nonsens och chimärer och helt inriktar sej på kärnan i människans, eller Jacks, existens." Peter Öberg, Spektakulärt