Mat för hälsan

Mat för hälsan
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Impact
GenreMat och dryck
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor128
Vikt364 gr
Utgiven2009-08-04
SABQcaa
ISBN 9789185605859
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

”Låt maten vara din medicin och medicinendin mat.”HippokratesVåra förfäder kände väl till de naturliga livsmedlens helande krafter. Men det är först nu, århundraden senare, som forskningen har börjat bekräfta de läkande egenskaperna hos dessa livsmedel. Vissa av dem har till och med visat sig vara bättre än medicin – och utan de negativa biverkningarna. Den här handboken hjälper dig lära känna de många fantastiska medicinska egenskaper som finns i vår dagliga föda, från äpplen och mandlar till honung och råris, och lär ut vilka som är användbara för speciella krämpor. De 100 livsmedel som presenteras i  boken förhindrar och lindrar en mängd hälsoproblem, och det fina är att de flesta finns i din vanliga mataffär eller hälsokostbutik.    För att boken ska vara lätt att använda har livsmedlen delats in i sex färgkodade huvudavsnitt: Grönsaker; Frukt; Spannmål ochärtväxter; Nötter och frön; Örter och kryddor; och Övrigt, som innehåller ett urval av intressanta livsmedel. Under varje livsmedel finnspraktisk och pålitlig information, enkla och goda receptförslag, en lista över näringsämnen, samt lättolkade symboler som visarde främsta hälsoegenskaperna. Slutligen finner du längst bak i boken en förteckning över olika åkommor och vilka livsmedel som bäst kan hjälpa till att kurera dessa.• De 100 bästa super-råvarorna som ger förbättrad hälsa• Hälsoupplysningar i form av nyckelsymboler• Enkla och billiga recept• Praktisk uppslagsdel• Ordlista