Det var en gång i Hollywood

Det var en gång i Hollywood
Författare
Medverkande
Förlag Bokfabriken
GenreUtländska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor333
Vikt604 gr
Utgiven2022-04-11
SABHce
ISBN 9789180310178

Rick Dalton - En gång i tiden hade han en egen tv-serie. Nu får han mest roller som bad guy i B-filmer. På kvällarna dränker den avdankade stjärnan sina sorger i whiskey sour. Kan ett oväntat telefonsamtal ändra hans öde?

Cliff Booth - Ricks stuntman och dubbelgångare. Lika framgångsrik som ökänd i filmindustrin på grund av ryktena om att han kommit undan med mord.

Sharon Tate - Skådespelerskan som flyttade från Texas för att bli filmstjärna och lyckades. Nu lever hon livet hon alltid drömt om.

Charles Manson - Kåkfararen och ledaren för ett gäng hippies som tror att han är Frälsaren. Utan att tveka skulle han byta ut allt mot livet som rockstjärna.

Hollywood 1969 - Du skulle ha varit där...

 

"En debutroman, som sömlöst blandar fakta med fiktion, inspirerad av sextiotalets filmindustri och Manson-morden." The Times

"Tarantino har svart bälte i provokation ...Hans omättliga entusiasm för popkultur är både smittsam och spännande." The Guardian

"Det slår gnistor om Tarantino." The New York Times

QUENTIN TARANTINO är en av de mest kända filmregissörerna idag. Hans första film, De hänsynslösa, hade premiär 1992. Efter det har han regisserat flera omtalade och framgångsrika filmer som Pulp Fiction, Jackie Brown och Kill Bill. Nu kommer äntligen hans första roman som bygger på samma karaktärer som i filmen Once upon a time in Hollywood. Boken, som toppat New York Times försäljningslista, har blivit översatt till över 30 språk.


</br>