
Jämten : årsbok för Jämtlands läns museum : Kreativa traditioner : mat med historia. Årg. (2011)

| Serie | Jämten (104) |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Jamtli Förlag |
| Genre | Kulturhistoria och allmän humaniora |
| Format | Inbunden |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 192 |
| Vikt | 707 gr |
| Utgiven | 2010-11-27 |
| SAB | Nccc |
| ISBN | 9789179482343 |
En matresa i Jämtland och Härjedalen är en lustfylld upplevelse. Skickliga mathantverkare tillverkar ostar, bröd, charkuterier och drycker som erövrar det ena priset efter det andra. Boken ger en smakfylld inblick i den regionala matkulturen idag och förr i tiden. Här finns en rad artiklar av olika skribenter, som var och en är specialist inom sitt område. Läs och gamla tiders traditionella mat i bondehem och samevisten - specialitéer som soltorkat älgkött, gravad sik, praktiskt säckbröd, syrlig tjockmjölk, pickebröd, vällagrad fäbodost och näringsrik renost. Men också hur de gamla mattraditionerna stöps om till produkter för vår tid.
























