fbpx

Min syster, seriemördaren

Min syster, seriemördaren
Författare
Medverkande
Förlag Lind & Co
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatInbunden
Språk
Antal sidor223
Vikt368 gr
Utgiven2020-01-09
SABHce
ISBN 9789178616503

Med Femi blir det tre. Tredje gången räknas man som en seriemördare.  

När Korede hastigt måste lämna sin framdukade middag efter ett uppskakande telefonsamtal från sin syster, Ayoola, vet hon vad som väntas av henne: blekmedel, gummihandskar och nerver av stål.
För tredje gången har Ayoola gjort sig av med en pojkvän under parollen "självförsvar", och för tredje gången måste Korede städa upp röran efter sin dödsbringande lillasyster. Korede vet att hon borde gå till polisen, inte minst för att bevara resten av Nigerias manliga befolkning, men hon älskar sin syster och blod är tjockare än vatten ... Åtminstone fram till den dag då Ayoola börjar dejta en läkare på det sjukhus där Korede arbetar som sjuksyster. Och inte vilken läkare som helst, utan den man Korede varit kär i ända sedan de först träffades. Hon är inte villig att låta honom möta döden genom en kniv i ryggen men att rädda honom skulle innebära att hon måste offra sin syster ...   

Min syster, seriemördaren är en vass thriller som trots sin svarta humor har en hård kärna - en bok om moraliska dilemman, våld, trauman och familjerelationer. Samtidigt är det en hyllning till systerskap och lojalitet.    

OYINKAN BRAITHWAITE (f. 1988) är född i Lagos, Nigeria. Hon studerade vid Kingston University och har därefter arbetat som skribent och redaktör. Hon har tidigare utgivit noveller i olika antologier och har själv gett ut några av sina verk. Min syster, seriemördaren har vunnit flera priser, bland annat LA Times Award för bästa thriller 2019, och är nominerad till det prestigefyllda Booker Prize 2019. Den har översatts till flera språk, och filmrättigheterna är redan sålda.  

"Blodig, ettrig och olycksbådande ... det här är en liten thriller som likt ett skorpionstick kommer att lämna ett svidande minne efter sig."
New York Times    

"Färgstark och chockerande rolig, och varje knivskarp mening träffar rätt ... Jag kan knappt vänta på Braithwaites nästa bok."
The Sunday Times    

"Brännhet."
Paula Hawkins, författare till Kvinnan på tåget

Stäng meny