Vildmarksmeny

Vildmarksmeny
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Settern
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor128
Vikt438 gr
Utgiven2000-10-15
ISBN 9789175865287
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
HUVUDRUBRIKER PÅ RECEPTEN:

Bröd, kaka, tårta /5 st
Bär /4 st
Dessert /5 st
Fisk /12 st
Fågel /6 st
Kött /13 st
Marinad /3 st
Pirog, pizza etc /4 st
Potatis /9 st
Rotfrukt /7 st
Sallad /1 st
Svamp /11 st
Sås /20 st

BERÄTTELSER & SKRÖNOR:

Björnen - den bruna
Bävern bygger hus och kanaler
Ekorr'n satt i granen
Grävlingen - ett borstigt djur
Där haren har sin gång
Ren och vildren
Rådjuret är osadlat, men...
Vildsvin - ett förnämligt jaktbyte
Älgen - skogarnas konung
Den vita älgen
Abborren - vanligast av abborrfiskarna
Gammelgäddan i kyrkviken
Gösfiske i Hjälmaren
Lakfiske med eneträklyka
Laxen - den vandrande fiskem
Sik- och laxfiske vid kukkolaforsen
Att torska på torsken
Fasanen - i svart och vitt
Järpen satt i granen
Den stora och den lilla kråkan
Tjädern - folkilsken och spelgalen

Böcker av Bert Olls, utgivna på Bokförlaget Settern:
Vildmarksmeny (medförf), 2000
Nygamla skrönor om jakt och fiske, 1993
Bergsmäns rike, 1992
Skrönor om älg, 1990
Så firades julen förr, 1984
Hästhandlaren, 1983
Rallare, 1982
Flottare, 1981
Kolaren, 1980
Träskfolket Jakt och fiske under stenåldern, 1979
Skrönor om jakt och fiske, 1977

Böcker av Sten A. Öhman, utgivna på Bokförlaget Settern:
Så åt och drack man förr (medförf), 2002
Vildmarksmeny (medförf), 2000

VILDMARKSMENY NORRLAND:
Förrätt: Löjromsgravad siklöja med hembakat knäckebröd
Varmrätt: Renfilé med varm ripmousse
Dessert: Smördegsinbakad Västerbottenost

VILDMARKSMENY MELLANSVERIGE:
Förrätt: Smörstekt abborre med hembakat blåbärsbröd
Varmrätt: Färserade järpar i sötsur sås med syltade rönnbärsklasar & lökbrynt trumpetsvamp
Dessert: Chokladtårta med vispgrädde

VILDMARKSMENY SYDSVERIGE:
Förrätt: Lime- & ingefärsmarinerad lax med mild senapsås
Varmrätt: Vildsvinsrulader med svartrotstimbal & cognacsås
Dessert: Murkelparfait med sås på passionfrukt

... eller blanda som ni vill - och njut!

...Görvälns slott utsågs till ett av Sveriges bästa bord - fyra år i rad - under tiden som Sten A. Öhman var köksmästare där - så passa på att ta del av hans underbara recept!

M.R. 2007