1001 filmer du måste se innan du dör

1001 filmer du måste se innan du dör
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Fakta
GenreFilm och fotografi
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor960
Vikt2086 gr
Utgiven2009-09-22
SABImb(x)
ISBN 9789174240450
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Få Filmböcker har varit så framgångsrika, välgjorda och roande som 1001 filmer. Den är redan en klassiker i sin egen rätt, nu reviderad med nya toppfilmer fram till år 2008.

1001 filmer du måste se innan du dör presenterar det bästa ur filmkonstens hundraåriga historia. Filmer från alla länder och i alla genrer. För det svenska urvalet står regissören och filmkritikern Stig Björkman. – Denna jubileumsutgåva är uppdaterad med de senaste måste-se-filmerna!

1001 filmer har etablerat sig som det viktigaste referensverket bland filmälskare med över en miljon sålda exemplar i hela världen. Artikelförfattarna består av ett femtiotal internationella kritiker och filmvetare. För varje film ges ett referat av handlingen tillsammans med annan relevant information, till exempel vilken debatt en specifik film väckt eller vilka speciella tekniker som använts, dessutom bjuds läsaren på mängder av anekdoter ur filmens förtrollade värld. Boken innehåller också användbara register över Þlmer och regissörer. Lättöverskådliga »rollistor« över regissörer och skådespelare, filmens längd och ursprungsland, manus, foto, musik, producenter och eventuella priser finns för varje film. Givetvis är boken illustrerad med massor av fantastiska foton ur filmerna och från inspelningarna. 1001 filmer är också den perfekta boken för den som hyr eller köper filmer, för att alltid ha tillgång till viktiga fakta, eller för att ge bort till gammal som ung som är intresserad av film.