Fäviken

Fäviken
Författare
Förlag Tukan Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor271
Vikt1462 gr
Utgiven2012-10-22
SABQcaa
ISBN 9789174015393
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Restaurang Fäviken utanför Åre är på väg att bli en av Sveriges mest berömda restauranger, och nu även en av världens mest berömda.

På den högt aktade listan "The Worlds 50 Best Restaurants"(röstas fram av 800 branschexperter och organiseras av Restaurant Magazine), kvalade 2012 jämtländska Fäviken Magasinet in på 34:e plats med motiveringen: Intense heart-warming cooking from the frozen north. Med det är det också hög tid att Magnus Nilsson Fävikens kock och grundare kommer med en egen kokbok.

Restaurang Fäviken utmärker sig genom sin strikt nordiska matlagningsstil kallad rektún mat (som betyder "riktig mat" på jamska/jämtländska) och självhushållning. Menyn följer årstiderna och alla råvaror man serverar på restaurangen är producerade på restaurangens mark.

Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur i kategorin "Regional måltidslitteratur". Dessutom har boken utsetts till "Bäst alla kategorier 2013".

Läs mer om Fäviken Magasinet här: http://favikenmagasinet.se/