Den gastronomiska revolutionen

Den gastronomiska revolutionen
Författare
Medverkande
Förlag Carlsson
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor224
Vikt585 gr
Utgiven2012-03-30
SABQca
ISBN 9789173314848
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Kockens resa från slusk till förebild är en bit av den gastronomiska revolutionen. En annan är restaurangbranschens utveckling från mjölkbarer till finkrogar, en tredje är politikens väg från motbokspolitik till statsunderstödda sommelierutbildningar. Dessa förändringar har återverkningar långt utanför krogarna. Stadsbilden i städerna, kulturlandskapet på landsbygden och familjelivet har påverkats. Hur kunde detta ske? Och hur har det skett? Här beskrivs vad det var som hände och varför. Allt har sin början i restaurangköket. Håkan Jönsson är docent i etnologi i Lund, men arbetade dessförinnan som utbildad kock under tio år i restaurangbranschen i olika typer av kök. För bokens arbete har han återbesökt köken och matsalarna.