Köttsliga lustar och andra fröjder : kulinariska färder i tid och rum

Köttsliga lustar och andra fröjder : kulinariska färder i tid och rum
Författare
Medverkande
Förlag Carlsson
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor199
Vikt520 gr
Utgiven2011-04-18
SABQca
ISBN 9789173313995
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Detta är en både glädjefylld och mycket initierad skildring av mat, tillagning, servering och måltider. Författaren stiger fram i alla rollerna. Med entusiasm och både praktisk och teoretisk kunskap berättar han om antika bordsseder, välsmakande mollusker, franska revolutionens betydelse för restaurangens födelse, om trancheringens ädla konst, om den goda matfiskens livsbetingelser, om lyckade våffelbak, om gesällprov i köket, om gåsen, om konsten att slakta och stycka en gris, om lutfiskens välsignelse och mycket annat aptitretande. Gösta Nordén är restaurangman/krögare med ett långt och rikt liv i kök och matsal. Han har tidigare skrivit boken "Bland matsedlar och menyer". Stig Fyring är konstnär, illustratör och restaurangman. Han har många utställningar och böcker bakom sig, senast "Strövtåg och strandhugg i Cornwall".