Uppe i trädet

Uppe i trädet
Författare
Medverkande
Förlag Epix
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor32
Vikt330 gr
Utgiven2022-05-09
SABHcf
ISBN 9789170894176
Den här historien om två barn som bor uppe i ett träd visar Margaret Atwood i hennes esse – lekfull, egensinnig och ironisk. Och den fulländade integrationen av ord och bild formar en helgjuten och betagande enhet.

När denna charmfulla bok publicerades första gången 1978, rådde en utbredd uppfattning att det var alltför dyrt och riskfyllt att ge ut barnböcker i Kanada. Därför nöjde sig inte Margaret Atwood med att skriva och teckna boken, utan hon handtextade typografin också!

Boken framställdes på ett gammaldags vis med bara två färger, som blandades till ett förbluffande brett spektrum av toner. Det förtjusande resultatet är en påminnelse om att teknikens utveckling inte alltid behöver betyda en förbättring.

MARGARET ATWOOD är en världskänd kanadensisk författare som har publicerats i fyrtiofem länder och skrivit över femtio böcker: romaner, diktsamlingar, essäböcker, faktaböcker, serieromaner och barnböcker.

Hon har mottagit en lång rad priser, exempelvis Bookerpriset (två gånger), Giller Prize, Los Angeles Times Innovator’s Award och tyska bokbranschens prestigefyllda fredspris.

Hennes roman The Handmaid’s Tale (Tjänarinnans berättelse) är en modern feministisk dystopi sor har legat till grund för en uppmärksammad TV-serie samt även blivit långfilm, serieroman, teater, opera och balett.

Hon är bosatt i Toronto. margaretatwood.ca