Från Holmes till Sherlock (utökad nyutgåva)

Från Holmes till Sherlock (utökad nyutgåva)
Författare
Medverkande
Förlag Piratförlaget
GenreLitteraturvetenskap
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor575
Vikt1130 gr
Utgiven2018-09-25
SABGz Doyle, Arthur Conan
ISBN 9789164205773

Det här är en klassiker ... om man verkligen vill lära sig sin Doyle och sin Sherlock Holmes, då är den här given ... Det är en väldigt trevlig bok också. (Leif GW Persson, TV4 Brottsjournalen)

Lyckliga alla ni som ännu inte läst den här boken ... En oavbrutet fängslande berättelse. (Ingalill Mosander, Aftonbladet)

En fängslande berättelse om mästerliga kulturpersoner, slipade förbrytare, excentriska personligheter och de tragedier och triumfer som skänker ljus åt historien Underbart underhållande. (Wall Street Journal)

Alla känner till Sherlock Holmes. Sir Arthur Conan Doyle skapade en litterär gestalt som under 130 års tid behållit sin popularitet och som idag är mer älskad än någonsin. Från Holmes till Sherlock är berättelsen om de män och kvinnor som låg bakom succén från 1890-talets gentlemannadetektiv Holmes till vår tids udda geni Sherlock.

Det är en historia om framgång, tragedi och familjehemligheter som tidigare aldrig berättats i sin helhet. Om författare, förläggare, skådespelare, regissörer, fans och inte minst Conan Doyles giriga söner, som alla har bidragit till att göra Sherlock Holmes till en av världens mest kända fiktiva gestalter.

Från Holmes till Sherlock utkom första gången 2013. Boken utsågs av Svenska Deckarakademin till årets bästa fackbok och har sedan dess utkommit i en rad andra länder.

Denna nyutgåva är omarbetad och förlängd med mer än tjugo kapitel. Den har nominerats till flera av USA:s främsta kriminallitterära pris, bland annat det prestigefulla Edgar Award, samt vunnit Agatha Award och förärats med litterära priser i Storbritannien och Tyskland.

Om du älskar Sherlock Holmes så kommer du älska den här boken Den bästa bok som någonsin skrivits om fascinationen för Sherlock Holmes. (Washington Post)

En riktig tegelsten på nästan 500 sidor, men trots det lättsam läsning. Mattias Boström har fått många priser för sin Sherlock-bibel, i Sverige och utomlands, och det är han värd. Det är en fackbok med skönlitterära kvalitéer, berättad med mycket humor. (BTJ)