Pappor kan

Pappor kan
Serie Rimma och Rita (2)
Författare
Medverkande
Förlag RimoRit
GenreFacklitteratur barn och ungdom
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor40
Vikt218 gr
Utgiven2017-02-01
SABuI
ISBN 9789163928215

Reflektera/visualisera/illustrera och gärna tillsammans för att förstå text

i rim- och ritboken Pappor kan. En övning för barn i alla åldrar. Förskolläraren Katarina Holmqvist har gjort en en rimbok för barn, helt utan bilder. Barnen får själva rita bilder till de korta rimmen. Boken ger möjlighet omsätta texten till en bild och blir en rolig övning i textförståelse i liten skala. Rytm och rim roar och inspirerar och de ibland svåra orden utmanar barn i alla...

I den här rim- och ritboken är igenkänningsfaktorn hög, händelserna vardagsnära och lätta att relatera till. Rim- och ritboken fokuserar på läsförståelse och har korta roliga rim och ett antal ”svåra” ord som läsaren/lyssnaren kan tolka och omsätta till en bild på den för övrigt tomma sidan. Rimmen utan illustration inspirerar till att skapa egna inre bilder.

Som pricken över i:et kan nu barnet skriva sitt namn under Illustratör tillsammans med omslagets illustratör Lisa Larsson www.tecknarlisa.se och bli delaktig i bokens utformning. Den alldeles egna boken är nu  färdig och blir ett fint minne att bevara.