Asiatiska smårätter, nudlar och ris

Asiatiska smårätter, nudlar och ris
Författare
Förlag Bokförlaget Semic
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor112
Vikt0
Utgiven2025-08-21
SABQcabd-o
ISBN 9789155273910

Vad sägs om välsmakande smårätter, nudlar och läckra risrätter som man kan laga till vardag och fest. Kimchi fried rice, krispig kyckling med chilisås, snabb phô eller bao buns med hoisinsvamp? Det är smakrika rätter som uppfinningsrika Maria Zihammou vill att du skall upptäcka i hennes nya kokbok med över 50 recept med inspiration från Asiens länder som Japan, Korea, Kina, Thailand och Vietnam.

Asiatiska Smårätter, nudlar och ris är full av smaksäkra recept som alla kan laga och kommer att göra succé hemma hos dig. Maria har en unik förmåga att med några få välvalda asiatiska smaksättare krydda svenska råvaror och bjuda på recept som du enkelt kan laga. Här hittar du recept som går snabbt och gör vardagsmaten spännande och även rätter som gör helgen extra festlig. Oavsett om du vill laga smårätter eller avnjuta nudlar och ris finns det härliga recept som garanterat kommer att bli favoriter i ditt kök.

”I den här boken har jag samlat mina bästa recept med asiatiska smårätter att dela och spännande ris- och nudelrätter som vidgar dina smakvyer. Recept som jag älskar och med svenska råvaror. Det handlar om maximalt med smak och minimalt med krångel”, säger Maria Zihammou.

"Mycket bra. Det är innehållsrikt och finns nog något som kan passa alla som är nyfikna på asiatisk matlagning, även vegetarianer. Stefan Edetofts trevliga och inspirerande bilder förhöjer upplevelsen av denna användbara kokbok.” Betyg 4/5, Bibliotekstjänst

Maria Zihammou är kokboksförfattare och matjournalist i Göteborg och har skrivit ett flertal hyllade och prisade kokböcker. Asiatiska smårätter, nudlar och ris är hennes tionde kokbok och uppföljaren till succéboken Asiatisk mat, som av Gourmand Awards blev utsedd till den bästa asiatiska kokboken i världen 2023.

Med utblickar från hela världen är hon en känd receptkreatör från magasin och tidningar som Göteborgs Posten. Hon inspireras av sin mångkulturella bakgrund och från resor när hon skapar recept. Boken är fotograferad av Stefan Edetoft och för formen står Moa Edlund.