Myter om mat

Myter om mat
Författare
Medverkande
Förlag Ica Bokförlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor205
Vikt460 gr
Utgiven2013-03-21
SABQca
ISBN 9789153439127
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Har du också fått lära dig att det är farligt att bada direkt efter maten? Eller att barn blir hyperaktiva av socker? Så är det inte, enligt professor Stephan Rössner. I den här boken avlivas matmyterna en efter en. Allt som är gott anses fettbildande eller cancerframkallande, men oftast är vår oro ogrundad. Det finns ingen speciell mat som får oss att gå ner i vikt eller som tvärtom gör oss tjocka. Att äta hamburgare någon gång ibland leder inte automatiskt till fetma. Att ägg försämrar våra kolesterolvärden är en annan vanföreställning som envist lever vidare i folks medvetande.
Stephan Rössner delar med sig av sina tankar om vår stundtals skruvade syn på mat. Stephan Rössner har i mer än 40 år arbetat med kost, motion, livsstil och hälsa samt hållit föreläsningar över hela världen.