Smulpajer : nya och gamla favoriter för smulälskaren

Smulpajer : nya och gamla favoriter för smulälskaren
Författare
Medverkande
Förlag Ica Bokförlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor64
Vikt398 gr
Utgiven2006-06-27
SABQcaam
ISBN 9789153427742
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Alla kan baka smulpaj, det kräver varken mycket tid eller större ansträngning. Tänk så gott det är med en klassisk smulpaj med rabarber eller äpplen, serverad med glass, grädde eller vaniljsås. Ändå kan både fyllningen och degen varieras i det oändliga! Aprikoser passar fint tillsammans med jordgubbar och lime. Vetemjölet kan bytas mot grahamsmjöl, kruskakli och havregryn. Vit choklad i smuldegen ger ett lite karamelligt täcke och en ton av vanilj. Här finns även recept utan smör, vilket passar laktosintoleranta och veganer. Smulor kan också användas i andra former: till rabarberbakelser med mandelsmulor, frukostfras och kladdkaka med smulig chokladtopping.