
Nötkött

| Författare | |
|---|---|
| Medverkande | |
| Förlag | Vulkan |
| Genre | Ekonomi |
| Format | Häftad |
| Språk | Svenska |
| Antal sidor | 238 |
| Vikt | 650 gr |
| Utgiven | 2020-07-03 |
| SAB | Qdi |
| ISBN | 9789151957302 |
Det här är den grundligt reviderade och omarbetade andra utgåvan av Nötkött. Här hittar du som ska arbeta med produktion av nötkött det mesta du behöver lära dig: det dagliga arbetet, produktionsplanering och ekonomi, byggnader, utfodringssystem, näringslära, fodermedel, uppfödningsmodeller, hälsovård, avel samt slakt och köttkvalitet. Nytt i boken är ett helt kapitel om nötkötts- produktionens miljö- och klimatpåverkan som blivit ett omdiskuterat ämne.Författarna har lång erfarenhet av nötkreatur både i praktiken och från sina arbeten inom forskning, utbildning och slakteribranschen. Anna Hessle är docent och forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet. Anna Jamieson är husdjursagronom med hållbar nötköttsproduktion som specialitet.
























