Livsmedelskunskap

Livsmedelskunskap
Serie Livsmedelskunskap
Författare
Förlag Liber
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor224
Vikt0
Utgiven1998-08-01
ISBN 9789147048960
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Utbudet av livsmedel har ökat betydligt under senare år bland annat genom ökad import, forskning och förädlingsarbete inom olika livsmedelsområden.

Läs mer
Det krävs därför allt större kunskaper om utbud, användning, förvaring, tillagning och näringsvärde för att kunna servera varierade och goda måltider och på så vis bidra till matglädje och hälsa.
Livsmedelskunskap behandlar samtliga grupper inom livsmedelsområdet. Även prefabricerade livsmedel, icke-konventionella livsmedel samt tillsatser och främmande ämnen tas upp. Dessutom ges en kortfattad presentation av den del av livsmedelslagstiftningen som berör restaurang och storhushåll.
Boken ger både grundläggande och fördjupade kunskaper inom området och är i första hand avsedd för kursen Livsmedelskunskap på Hotell- och restaurangprogrammet samt Livmedelsprogrammet. Den passar också för andra utbildningar inom restaurang och storhushåll exempelvis komvux.
Boken finns inläst hos Inläsningstjänst.

Om författarna
Maj Appelqvist var hushållslärare och lärare i storhushåll. Margareta Garpendal är lärare i storhushåll/restaurang.