Laga mat med naturligt östrogen

Laga mat med naturligt östrogen
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Forum
GenreMat och dryck
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor144
Vikt570 gr
Utgiven2004-09-01
SABQcab
ISBN 9789137126050
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Ingen fråga inom ämnet kvinnohälsa väcker så stor förvirring som frågan om östrogenbehandling (hormonersättningsterapi). Ständigt nya och motsägelsefulla rön – bra mot hjärt-kärlsjukdomar i går, ökad risk för bröstcancer i dag – har gjort många tveksamma till vad som en gång lanserades som en mirakelmedicin.   Men det finns goda alternativ! Ett som kommit särskilt starkt på senare tid är växtöstrogener (eller fytoöstrogener) – ett ämne som finns naturligt i många livsmedel, till exempel sojabönor. Växtöstrogener har en östrogenliknande effekt och kan lindra klimakteriebesvär.   Laga mat med naturligt östrogen presenterar sjuttio läckra och nyttiga maträtter rika på växtöstrogener. Vad sägs till exempel om thailändsk tofu med spenat och till dessert banan- och kardemummayoghurt? Eller en skiva av det berömda mirakelbrödet? Rätterna känns fräscha och moderna utan att vara det minsta krångliga eller sökta. Många av dem har hämtat inspiration från andra världsdelar än vår.    I en introduktion presenteras på ett lättfattligt sätt de senaste rönen om klimakteriet och olika sätt att komma tillrätta med övergångsbesvären. Boken är rikt illustrerad med fotografier i färg.

Angie Jefferson har haft olika uppgifter inom den brittiska motsvarigheten till socialstyrelsen. Hon skriver regelbundet om hälsa för både vårdpersonal och allmänheten och medverkar i radio- och tv-program.

Fiona Hunter har sysslat med näringslära i mer än tjugo år. Hon är nu frilansjournalist med hälsa som specialintresse.