Den asiatiska köksträdgården

Den asiatiska köksträdgården
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreTrädgård
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2021-05-14
SABQe
ISBN 9789127172784
<blockquote>

&Aring;rets coolaste odlings- och kokbok st&aring;r Sutip Austad f&ouml;r.

<em>Residence</em>

En av v&aring;ra favoriter.

<em>Damernas V&auml;rld</em>

</blockquote>

Intresset f&ouml;r v&auml;xter har f&ouml;ljt thail&auml;ndska Sutip Austad genom livet &ndash; fr&aring;n uppv&auml;xtens tuffa &aring;r som barnslav, i m&ouml;tet med den svenska naturen och kulturen, till den egna g&aring;rden p&aring; svenska v&auml;stkusten. I odlingen har Sutip hittat b&aring;de sitt levebr&ouml;d och sin personliga harmoni.

I&nbsp;<em>Den asiatiska k&ouml;kstr&auml;dg&aring;rden</em>&nbsp;delar hon med sig av sin ber&auml;ttelse och odlingsfilosofi, och visar hur du kan odla sp&auml;nnande asiatiska gr&ouml;nsaker och kryddv&auml;xter som ingef&auml;ra, citrongr&auml;s, bitter melon, koriander, chili, pak choi och malabarspenat. Det g&aring;r utm&auml;rkt att skapa en prunkande asiatisk k&ouml;kstr&auml;dg&aring;rd &auml;ven i Sverige &ndash; Sutip tipsar om roliga och l&auml;ttodlade v&auml;xter, vissa trivs b&auml;st i v&auml;xthus och andra fungerar fint p&aring; friland eller i kruka.

Med utg&aring;ngspunkt i det thail&auml;ndska k&ouml;ket tillagas den egna sk&ouml;rden i ett 30-tal recept.

<strong>Sutip Austad&nbsp;</strong>har i &ouml;ver 20 &aring;r odlat ekologiskt p&aring; sin g&aring;rd i Speker&ouml;d utanf&ouml;r Stenungsund. Genom samarbeten med n&aring;gra av Sveriges b&auml;sta kockar har hon etablerat sig som en uppskattad odlare som alltid g&ouml;r saker efter eget huvud.

<strong>Henrik Francke</strong>, som har skrivit texterna,&nbsp;&auml;r frilansskribent och skriver f&ouml;r magasin och dagstidningar, och &auml;r sedan ett antal &aring;r tillbaka creative director p&aring; tidningen Gourmet.

<blockquote>

Mest intressant f&ouml;r kockar och andra torde vara de fylliga avsnitten d&auml;r Sutip Austad ber&auml;ttar om gr&ouml;nsaker och kryddor i text och bild. M&aring;nga av produkterna &auml;r &auml;nnu ovanliga i Skandinavien, andra &auml;r v&auml;lk&auml;nda sedan l&auml;nge men presenteras med nya infallsvinklar.

<em>Restaurang och stork&ouml;k</em>

Odlarfenomenet Sutip Austad i Speker&ouml;d delar i en ny bok med sig av sina kunskaper.

<em>Hunger</em>

I sin bok&nbsp;<span class="focus">Den asiatiska k&ouml;kstr&auml;dg&aring;rden</span>&nbsp;ger hon ov&auml;rderliga r&aring;d om hur man odlar och tillagar asiatiska gr&ouml;nsaker.

<em>Lantliv</em>

Bokens vackra bilder, sp&auml;nnande odlingstips och lockande recept f&aring;r oss att omg&aring;ende vilja flytta ut p&aring; landet och tillbringa v&aring;ra dagar med jordiga fingrar i v&auml;xthus och gr&ouml;nsaksland.

<em>Damernas V&auml;rld</em>

Det som bara skulle bli en snabb genombl&auml;ddring slutade allts&aring; med att jag slukade boken fr&aring;n p&auml;rm till p&auml;rm. Den asiatiska k&ouml;kstr&auml;dg&aring;rden &auml;r en bok som &ouml;verraskar och den &auml;r definitivt v&auml;rd att kolla in.

<em>Ume&aring; Tidning</em>

Vi njuter av att ta del av hennes kunskaper och f&ouml;rtrollas av fantastiskt foto.

<em>Vegourmet</em>

Sutip Austads odlingsfilosofi &auml;r ytterst personlig och sprungen ur hennes egna erfarenheter. Hon har odlat sp&auml;da prim&ouml;rer, &ouml;rter, kryddor och asiatiska gr&ouml;nsaker i sina v&auml;xthus i 25 &aring;r. Nu kommer hennes bok om livet, odling och mat ut.

<em>Allt om Mat</em>

Massor av inspiration och en personlig livshistoria som ber&ouml;r.

<em>Allers</em>

Hennes bok &auml;r inneh&aring;llsrik p&aring; m&aring;nga s&auml;tt, f&auml;ngslande och inspirerande f&ouml;r den som vill odla asiatiskt och kanske veta mer om filosofin bakom Sutip Austads s&auml;tt att odla.

<em>Eskilstuna Kuriren</em>

Det k&auml;nns b&aring;de fr&auml;scht och intressant och inneh&aring;ller &auml;ven mer filosofiska bitar om hur odling kan anv&auml;ndas f&ouml;r att hitta sin inre harmoni. Fotografierna av &ouml;rter/v&auml;xter i boken p&aring;minner om gamla skolplanscher av v&auml;xter.

<em>Kloka hem</em>

Nu jobbar hon ihop med svenska stj&auml;rnkockar. Hennes bok handlar om livsfilosofi och handfast odling. H&auml;r finns ocks&aring; sp&auml;nnande recept.

<em>Dr&ouml;mhem &amp; Tr&auml;dg&aring;rd</em>

&Aring;rets coolaste odlings- och kokbok st&aring;r Sutip Austad f&ouml;r.

<em>Residence</em>

En av v&aring;ra favoriter.

<em>Damernas V&auml;rld</em>

</blockquote>