Sallad

Sallad
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Antal sidor203
Vikt0
Utgiven2017-08-05
SABQcaad
ISBN 9789127154001
<blockquote>

Ett m&aring;ste f&ouml;r alla som vill &auml;ta mer gr&ouml;nt, antingen som huvudr&auml;tt eller tillbeh&ouml;r. Eller som fastnat i samma-sallad-hela-tiden-tr&auml;sket.

<em>Sk&aring;nska Dagbladet</em>

</blockquote>

&rdquo;Jag &auml;ter sallader vid alla tillf&auml;llen och &auml;lskar verkligen hur m&aring;ngsidiga de kan vara. &Auml;t som lunch, eller ihop med en k&ouml;ttbit, lite fisk eller b&ouml;nor till middag eller g&ouml;r ett helt g&auml;ng och servera som buff&eacute;.&rdquo;

F&ouml;r att bygga upp en riktigt bra sallad fr&aring;n grunden finns det n&aring;gra saker du b&ouml;r t&auml;nka p&aring;. Tommy Myllym&auml;ki l&auml;r dig hur du b&auml;st hanterar gr&ouml;nsaker och blad, hur du dressar dem, blandar olika smaker och f&aring;r till schysta konsistenser med hj&auml;lp av olika toppings som krutonger och n&ouml;tter.

<em>Sallad </em>best&aring;r av ett 90-tal recept. Vissa har en bas av kolhydrater som potatis eller ris, andra &auml;r rotfruktsbaserade eller helt bladbaserade. Recept finns p&aring; allt fr&aring;n klassiker som caesarsallad, ni&ccedil;oise och waldorfsallad till &auml;ggsallad med pepparrot, flammad isbergssallad och pastasallad med skinka och pocherat &auml;gg. Dessutom finns det ett kapitel med bara dressingar och s&aring;ser.

Recepten g&aring;r att vrida och v&auml;nda p&aring; lite som du k&auml;nner f&ouml;r, s&aring; testa g&auml;rna att g&ouml;ra egna varianter och kombinationer. Och t&auml;nk p&aring; att sallad kan &auml;tas &aring;ret om &ndash; inte bara som en l&auml;tt lunch i tr&auml;dg&aring;rden under sommarhalv&aring;ret!

<strong>Tommy Myllym&auml;ki </strong>&auml;r en av Sveriges mest meriterade kockar. 2018 &ouml;ppnar han en ny restaurang p&aring; Djurg&aring;rden, han &auml;r &auml;ven kreativ ledare f&ouml;r bl a Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Ulriksdals W&auml;rdshus i Stockholm. Tommy har tidigare gett ut <em>K&ouml;tt, vilt &amp;amp; f&aring;gel, Fisk &amp;amp; skaldjur, Gr&ouml;nsaker </em>och <em>S&aring;ser.</em>

&nbsp;

<blockquote>

<em>Sallad </em>&auml;r en bok som &ouml;verraskar och en riktigt bra vardagsbok. Med relativt enkla och billiga r&aring;varor s&aring; g&aring;r det snabbt att sno ihop en god och matig sallad en vardagskv&auml;ll. Hatten av till Myllym&auml;ki.

<em>Ume&aring; Tidning</em>

I boken f&aring;r vi l&auml;ra oss att g&ouml;ra allt fr&aring;n enkla sidosallader till proteinrika huvudr&auml;tter.

<em>Damernas V&auml;rld</em>

En snygg bok som sporrar den som vill &auml;ta mer gr&ouml;nt - b&aring;de i vardagen och till fest. Plus ocks&aring; f&ouml;r s&auml;rskilda avsnittet och dressingar som f&aring;tt en "s&auml;rskild bok" i boken.

<em>Skaraborgs Allehanda</em>

Rik variation p&aring; recepten och m&aring;nga goda dressingar. Extra tumme upp f&ouml;r flammad isbergssallad. Prova!

<em>MatMagasinet</em>

Stj&auml;rnkocken Tommy Myllym&auml;ki g&ouml;r underverk med det som en g&aring;ng bestod av n&aring;gra tr&ouml;tta salladsblad, skivad gurka och klyftade tomater.

<em>Kristianstadsbladet</em>

G&ouml;r du samma slags sallad om och om igen? D&aring; kommer en r&auml;ddning. Stj&auml;rnkocken Tommy Myllym&auml;ki &auml;r aktuell med boken Sallad och presenterar h&auml;r m&aring;nga roliga alternativ, b&aring;de l&auml;tta och lyxiga varianter. Ett m&aring;ste f&ouml;r alla som vill &auml;ta mer gr&ouml;nt.

<em>Sk&aring;nska Dagbladet</em>

</blockquote>