Chiligaraget : från frö till hotsauce

Chiligaraget : från frö till hotsauce
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreTrädgård
FormatFlexband
SpråkSvenska
Antal sidor140
Vikt560 gr
Utgiven2018-03-14
SABQe
ISBN 9789127153271
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

»Kort tid efter att jag börjat odla egen chili insåg jag att jag var fast i ett högst angenämt beroende. Att ta egna frön, plantera och sköta om, skörda och sedan förädla frukten till olika såser och inläggningar är otroligt givande.«


I <em>Chiligaraget</em> visar Mark Wilcox hur du här i Norden kan odla massor av olika sorters chili – hela vägen från snällt fruktiga till galet superheta. Chili går att odla i köksfönstret, på balkongen eller i växthuset, och i boken ges svar på alla frågor som kan dyka upp hos nybörjaren och den som vill odla chili för husbehov: Vilka sorter ska man satsa på, hur sköter man dem bäst, hur tar man frön från egna plantor och hur övervintrar man dem?


Med hjälp av beprövade konserveringstekniker tas skörden om hand; torkning, rökning, syrning och inläggning skapar lång hållbarhet och ger fantastiska smaker.


Ett 20-tal verkligt användbara sorter som jalapeño, facingheaven, aji amarillo och hungarian hot wax presenteras närmare med allt från specifka odlingstips och knep till de recept där de passar bäst.


<strong>Mark Wilcox</strong> började under sin uppväxt på den kanadensiska landsbygden intressera sig för odling och matlagning. Den första chilifrukt han smakade gjorde minst sagt starkt intryck och Mark driver sedan ett par år Chiligaraget, en chiliodling med butik, i skånska Bräcke.