Amerikanska pajer

Amerikanska pajer
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor224
Vikt995 gr
Utgiven2016-04-20
SABQcaa
ISBN 9789127146853
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

"En guldgruva för pajälskaren. Ett plus för den tydliga guiden över hur man flätar ett pajlock på bästa sätt."
Hembakat


Den amerikanska pajen, med djup botten, tjock fyllning och frasigt mördegslock antingen heltäckande eller i vackert vävda mönster är en omisskännlig dessertikon från film och tv. Klassikerna som äppel- och körsbärspaj har länge varit favoriter, men det finns oändligt många fler varianter och oväntade smakkombinationer.

 I Amerikanska pajer av systrarna Emily och Melissa Elsen, blandas traditionella hantverksmässiga tekniker och recept med det ovanliga, som knäckäpple och salt, tranbär och salvia, eller päron och anis. Boken är indelad efter årstiderna, med pajer till varje säsongs smaker och råvaror.

Smakrikedomen slutar dock inte med fyllningen det finns nästan lika många sorters pajdeg som pajer och därför ägnas ett eget kapitel åt konsten att göra deg. Boken visar elva olika varianter, från den mest klassiska mördegen till smuldegar, som görs på allt från pepparkakssmulor till krossade pecannötter och traditionellt används till pajer med custard-fyllning. Och boken skulle inte vara komplett utan steg för steg instruktioner för att få till det perfekta gallret


Emily & Melissa Elsen driver fiket Four & Twenty Blackbirds i Brooklyn. Där kombinerar de traditionella tekniker med nya smaker för att skapa utsökta, säsongsbetonade pajer som följer årstiderna.



"Den som sett tv-serien Twin Peaks förstår pajens ikoniska status som bakverk i USA, och med hjälp av systrarna Emily och Melissa Elsen, grundare av bageriet Four & Twenty Blackbirds i New York, finns det goda förutsättningar att själv bli en pajexpert. Tänk frukt och bär i säsong och kryddningar lite utanför boxen i ett djupt skal med vackert mördegslock - resultatet blir hur smarrigt som helst."
Mat Magasinet


 


 

Resultatet blir hur smarrigt som helst.

Mat Magasinet