Åke och hans ö

Åke och hans ö
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreSkönlitteratur barn och ungdom
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Vikt259 gr
Utgiven2010-04-26
SABHcf
ISBN 9789127119109
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Åke bor på en ö. Det är inte världens minsta ö och inte världens största heller. De flesta som bor på ön är sommargäster, men inte Åke. Han är åretruntare. Så fort någon på ön behöver hjälp så ringer de Åke, han kan nästan allt och hjälper så gärna till. Vad du är bra Åke, tycker alla. Ja, det är jag, säger Åke.


En klurig bilderbok om liten kille i skärgården som klarar det mesta, ja allt faktiskt. Lisen Adbåges fantastiska illustrationer ger en klart lysande bild av det svenska skärgårdslivet.Petter Lidbeck (född 1964) jobbar som författare och journalist. Petter behärskar många genrer och skriver för alla åldrar. Han har skrivit över fyrtio barn- och ungdomsböcker och finns utgiven på flera förlag.

Lisen Adbåge (född 1982) är illustratör, författare och serietecknare. På Natur & Kultur har hon utkommit med Stor-Emma och böckerna om Koko och Bosse. Lisen har även gjort illustrationerna till Petter Lidbecks Flickan och presidenten, Åke och hans ö och Stora bebisbytet och till Moni Nilssons böcker om Salmiak och Spocke.

... berättad med hinkvis med drastisk och klurig humor. /.../ Det är glatt och ­positivt väl­berättat i bästa skepparhistorietradition.

Kristin Hallberg, Svenska Dagbladet