Kött : välja hantera tillaga

Kött : välja hantera tillaga
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor287
Vikt1230 gr
Utgiven2009-10-05
SABQcaa
ISBN 9789127117877
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

<span>Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I&nbsp;</span><em>Kött – välja, hantera, tillaga</em><span>&nbsp;lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger tips om prisvärda styckningsdetaljer och vilken detalj som passar till vilken maträtt. Här får vi också veta hur uppfödning, foder, slakt, mörning och kön påverkar köttets kvalitet, vilken färg köttet ska ha för att smaka bra och hur man ser att köttet är mört. Dessutom får vi reda på hur vi förvarar, steker, rimmar och grillar vårt kött på bästa sätt.</span>

<em>Kött</em> är en omfattande, faktaspäckad bok med massor av recept från några av landets skickligaste kockar! Här finns även styckningsscheman, köpguide, hanteringstips, tillagningstips samt allmän köttkunskap om nöt, kalv, fläsk, lamm, vilt och fågel.

<strong>Håkan Fällman</strong> har arbetat med kött i stort sett hela sitt liv. Som pojke jobbade han extra hos sin pappa som hade ett företag som levererade kött till restauranger, idag är han själv kunglig hovleverantör och förser många av stjärnkrogarna med prima råvara. Håkan Fällman är även uppskattad föredragshållare för såväl kockelever som yrkesmänniskor i branschen.&nbsp;