Marbella Club

Marbella Club
Författare
Förlag Natur & Kultur Allmänlitt.
GenreSvenska berättare
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor317
Vikt0
Utgiven2002-09-09
SABHc.01
ISBN 9789127093744
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Det unga kärleksparet Vladi och Kati är efter ett misstag jagade av den ryska maffian och flyr från Sankt Petersburg till Madrid. Utan annan möjlighet att försörja sig tvingas Kati in i prostitution på klubbarna i Madrids affärskvarter. När hon är förbrukad i klubbägarnas ögon söker hon sig ner till Marbella där hon letar kunder på trendiga barer och lyxhotell.

Under tiden är Vladi kvar i Madrid där han hankar sig fram i sin exil och sin stora saknad efter Kati. De försöker ibland kontakta varandra men avståndet och deras situation gör att deras korta samtal inte blir mycket till tröst.

I Bryssel ger samtidigt Paul Pigeon, ägare till ett finansbolag, den unge svenske ekonomen Mats i uppdrag att avsluta en fastighetsaffär i Marbella. På plats i Spanien stöter han ihop med Kati som följer honom till hans hotell Marbella Club.

Tio dagar senare börjar Vladi bli orolig för att det hänt Kati något. Hon är omöjlig att få tag på och hör inte av sig. Han bestämmer sig för att resa till Marbella för att leta efter de som eventuellt kan ligga bakom hennes försvinnande. En jakt tvärsigenom Europa tar sin början samtidigt som det förflutna från Sankt Petersburg börjar göra sig påmint.

I Marbella Club utforskar Mons Kallentoft återigen ett Europa som ligger långt från turiststråkens välputsade fasader. Han rör sig världsvant mellan rika och fattiga och visar på den cynism och de avstånd som finns mellan olika delar av samhället. Marbella Club blir på så vis både en spännande thriller om hänsynslöst profittänkande och en gripande kärleksroman.