Hopkokbok : 29 recept från när och fjärran för unga kockar

Hopkokbok : 29 recept från när och fjärran för unga kockar
Författare
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreFacklitteratur barn och ungdom
SpråkSvenska
Antal sidor64
Vikt0
Utgiven1996-10-15
SABQcaa,u
ISBN 9789127057951
Kokboken för unga kockar, med lättlagade recept från när och fjärran. Varmrätter, soppor och smårätter. Bröd, bakverk, efterrätter och godis. Laga grekisk bondsallad, persisk kyckling, turkiskt bröd, italiensk gino, rumänsk chokladsalami, svenska kesoplättar och mycket annat gott.

Hopkokboken är en annorlunda och inspirerande kokbok, för unga eller oerfarna kockar. Här finns lättlagade och spännande recept från både när och fjärran. Recepten är enkelt och överskådligt illustrerade, med ett uppslag per recept. Instruktionerna är uppställda steg och steg och så enkla att följa att barnen utan svårigheter kan laga maten själva. Men det är också recept som lämpar sig väl att göra ihop med andra – kompisar eller föräldrar.

Boken inleds med en "hur-gör-man?-sida" med tips och förklaringar, som underlättar för nybörjarna i köket. Boken är spiralbunden så att den kan ligga uppslagen utan att slås igen, och alla recept är testade och godkända av författarens egna barn.

Hopkokboken ger matlust och lust att laga mat, och gör oss nyfikna på mat från andra länder. <hr> Lisa Lundmark illustrerar ofta i fackpress och tidskrifter. Hopkokboken är hennes debut som barnboksillustratör.

Lisa bor i Bergshamra utanför Stockholm, och lagar mycket mat tillsammans med sina två söner. Recepten i boken har hon samlat från grannar, vänner och bekanta.