Anthony Bourdains franska kök

Anthony Bourdains franska kök
Författare
Medverkande
Förlag Albert Bonniers Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor304
Vikt1098 gr
Utgiven2005-08-12
SABQcaa
ISBN 9789100105884
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Den klassiska bistromatlagningens recept, strategier, teknik

Mat handlar alltid om förvandling, om att ta något vanligt och göra något ovanligt av det. Det är trolleri. Och varje ärlig kock kan intyga att man behöver inte vara trollkarl för att kunna trolla. Det enda som behövs är fett, lite kryddor, vitlök, salt och peppar. Det här är en strategisk och taktisk fälthandbok, och recepten kommer från Les Halles, det bästa brasseriet i Staterna! Det här är de riktiga recepten, det franska kökets stora klassiker… Du behöver inte vara något geni eller bo vid en saluhall för att laga god mat - vad är det då du måste ha? Viljan. Och en fast föresats att gå vidare, också när din första gryta bränt fast, såsen har skurit och du har huggit av en fingertopp. Du måste ha kärlek. Gärna till dem du lagar åt, men det räcker bra med kärlek till de ingredienser du använder. Trots allt är det till dig själv du lagar mat.