Leffe och Caroline Grimwalker har sålt 1,5 miljoner böcker

Leffe och Caroline Grimwalker, Sveriges mest produktiva författare?

Killing Åre. Det är namnet på författarparet Leffe och Caroline Grimwalker nya bokserie eller snarare universum. De avslöjar även hur många andra böcker de ska skriva nästa år – och att de nu sålt nästan 1,5 miljoner böcker tillsammans.

Ljudbokslyssnare har knappast kunnat undgå bokserien Döden i December som släpptes i form av tio böcker under hösten på 5-7 timmar vardera. Utöver detta gemensamma jätteprojekt har de släppt flera andra böcker under året. Det är inte utan anledning de kallas Sveriges mest produktiva författare.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Under 2024 kommer det mängder av nya böcker från paret. Det ligger redan många skrivna men ännu ej utkomna nya böcker i pipeline i parets olika serier: Trickster (Caroline), Alex Storm (Leffe), Döden i December (båda), Vågbrytarna (Caroline) och Memoria Mori (Leffe).

Och så den nya serie som de skriver åt Bokfabriken som till att börja med ska bli sex böcker. Där de slutligen enades om namnet Killing Åre.

Och hur många böcker ska ni skriva nästa år?
– Det som ska skrivas närmaste året är för Leffe: Alex Storm två böcker. Memoria Mori två böcker. Döden i December två böcker. Killing Åre två böcker. Caroline: Döden i December två böcker, Trickster en bok, Killing Åre två böcker, säger Leffe Grimwalker.

– Vi ska också dra igång en podcast. Men det är än så länge allt vi kan säga om det, infogar Caroline.

Har ni summerat hur många böcker ni sålt totalt tillsammans och vem leder? Är det en tävling?
– Leffe leder. Det är klart att det är en tävling, säger Caroline och skrattar.
– Vi har sålt nästan en och en halv miljon böcker. Tillsammans, säger Leffe.

Vad är hemligheten bakom en berättelse som fungerar både i ljud och text? Döden i December har ju ett ganska stort persongalleri, trots att man brukar säga att det är svårare att hålla isär när i ljud jämfört med i text, är det något ni tänkt på och hur har ni löst det?
– Vi har löst det genom att göra dem väldigt olika, både till sätt, namn, utseende och filosofi. Och att börja varje kapitel väldigt tydligt i ett perspektiv. Och gestalta mycket via dialoger och deras sätt att vara i berättelsen.

Den här nya serien eller universumet, ska ni hålla det inom familjen eller blir det spinoffer med andra författare där också?
– Den nya seriens universum heter Killing Åre och är egentligen två serier. Jag skriver en trilogi och Leffe skriver en trilogi. Alltså två separata. Men de utspelar sig i samma universum och handlar om två familjer som kämpar om makten över Åres shady och oshady business, säger Caroline och fortsätter:

– Min trilogi handlar om familjen Dreffling som kommer från Kiruna men har bränt sig där och flyttat till Åre för att ”ta över stan” och Leffes handlar om familjen Milton som är de som redan styr i Åre. Det kommer kräva lite av läsarna och lyssnarna att förstå att det alltså är två olika trilogier som här och där touchar varandra och påverkar varandra. Det kan alltså finnas samma scen i Leffes bok och min, men från olika perspektiv. Vi tror det kommer bli hur coolt som helst.

Nyfiken på nya boksläpp? Kolla in aktuella nya böcker!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.