Idus förlag
Medarbetarna på Idus Förlag är glada över flytten till nya och större lokaler.

Idus Förlag flyttar hemifrån – fortsätter växa i nya lokaler

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Ulrika Slottner startade Idus hemma i huset och förlaget har successivt växt ifrån det. Nu har förlaget ”flyttat hemifrån” till dubbelt så stora lokaler.

Idus förlag i Lerum grundades 2011 av Ulrika Slottner, vd, efter att hon först gett ut en barnbok i egen regi och därefter hoppat av från branschen som IT-konsult. Idag består förlagshuset av Idus förlag, hybridförlaget Visto och Stellar förlag som ger ut skönlitteratur av mer etablerade författare med en etablerad läsekrets.


ANNONS


Berätta om varför ni flyttar och varifrån?
– Under tio år har vi haft kontoret i min privata närhet. Först ett rum på vår övervåning och sedan i en ateljé på garaget. Därefter byggde vi en egen byggnad, vi var då tre anställda och tog i och byggde för sex personer, säger Ulrika Slottner och fortsätter:

– Nu har vi vuxit ur lokalerna, vi har snubblat över böcker ett bra tag nu och vi har också länge haft behov av en sjunde person. Så 27 maj skrev vi på för dubbelt så stora lokaler, den 12 augusti fick vi nycklarna och inredningsarbetet påbörjades. Den 27 augusti gick flyttlasset!

ANNONS
Mer utrymme för både skrivbord och böcker på Idus förlags nya kontor.

Hur är det nya kontoret och vilka fördelar får ni där?
– Vi får dubbla ytan i ljusa och fina lokaler. Bara några minuter från tågstationen och centrum. Vi har nu tagit in en sjunde person och kan också ha ett djupare samarbete med de grafiska och redaktionella utbildningarna och erbjuda praktikplatser och studiebesök, något vi haft svårt att ta emot innan.

Hur har ni gjort under pandemin, har ni varit på kontoret? Och hur gör ni framöver?
– Vi har varit på kontoret hela tiden. Vi provade att jobba på distans men det fungerade inte då vi har så nära samarbete runt varje bok, vi granskar provtryck och hjälps åt att packa och packa upp när det kommer böcker, säger Ulrika.

Idus Förlag har växt rejält under de här tio åren och faktiskt gått med vinst sedan start. Förra året ökade omsättningen till 13 Mkr (11,3 Mkr) och rörelseresultatet steg till 3,6 Mkr (1,5 Mkr).

Hur har det gått för förlaget hittills i år, ekonomiskt?
– Det har gått riktigt bra. 2020 var vårt bästa år och 2021 ser ut att bli ännu bättre!

Under 2020 gav förlagshuset ut 190 titlar totalt. Hittills i år har det kommit 175 titlar och de räknar med att ge ut ytterligare 60 i år.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL