Christin Kashou och Ayla Canpunar i finalen i "Sveriges mästerkock". Pressbild: TV4.

Juristen Christin Kashou är ”Sveriges mästerkock 2021”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Hennes asiatiska nisch lönade sig. Juristen Christin Kashou tog hem segern i ”Sveriges mästerkock”.
– Det är helt sjukt och obegripligt, säger hon till TT.

Hon har hållit sig till det asiatiska köket ända från start – och det höll hela vägen. I kväll korades den 24-åriga juristen Christin Kashou till vinnare i TV4:s matlagningstävling ”Sveriges mästerkock”.


ANNONS


– Det har inte sjunkit in riktigt än. Hela finalen är som en minneslucka. Det är så mycket känslor, man är så trött och vet inte vad man håller på med riktigt. Och så ropar de ens namn och känslorna väller upp, säger hon.

Bar med sig drömmen

Att stå sist kvar var en dröm som Kashou bar med sig ända sedan hon gick vidare från kvalet och blev en av de 13 deltagarna i årets tävling.

ANNONS

– Fast drömmen realiserades inte riktigt förrän jag hade kommit förbi milstolparna topp 13 och topp 5, då förstod jag att det här kunde gå riktigt bra om jag höll fokus och gjorde bra ifrån mig, säger hon.

Utöver prispengarna på 250 000 kronor får Christin Kashou ge ut sin egen kokbok. Det beskriver hon som ”en riktig milstolpe i livet” och berättar mer om boken, som även den får sydostasiatiskt tema.

– Dels tycker jag om det köket väldigt mycket, dels vet jag att många inte vågar sig på att laga det utan köper take away i stället. Boken är en förenkling av de asiatiska rätter jag tycker är väldigt goda, men också lite mer avancerade recept för den som är mer van i köket, säger hon.

Personlig utveckling

Att vara med i ”Sveriges mästerkock” var på ett sätt inte som Christin Kashou trodde: hon anade inte hur tärande inspelningen skulle vara.

– Jag förstod ju att man skulle bli filmad och att det var en intensiv inspelningstid, men jag förstod inte att det skulle ta på mig så mycket. Det är en stor press att alltid försöka vara sitt bästa jag i tv och konstant göra sitt bästa. Och man vet att hela Sverige tittar och jag har väldigt höga krav på mig själv, säger hon och fortsätter:

– Men framförallt har det varit en utvecklande matlagningsresa. Men jag har också utvecklats som person. Jag har fått bättre självförtroende och vet att jag kan göra bra ifrån mig om jag vill, säger hon.

Andrapristagaren Ayla Canpunar håller med:

– Det kan se enkelt ut när man sitter i soffan och tittar, men det är så mycket mer än att bara laga mat. Det är en sådan personlig utveckling – jag har utvecklats både som person och matlagare. Det här är det bästa beslut jag någonsin tagit, säger hon.


ANNONS


Text: Sara Haldert/TT

Fakta: Vinnare av ”Sveriges mästerkock”

Christin Kashou, 24 år, jurist, Solna.

Tidigare vinnare:

Louise Johansson (2011), Sigrid Bárány (2012), Jennie Walldén (2013), Amir Kheirmand (2014), Sandra Mastio (2015), Catarina König (2016), Klara Lind (2017), Erik Hammar (2018), Gabriel Jonsson (2019), Sofia Henriksson (2020).

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL