ANNONS

Brittisk konkurrensmyndighet granskar PRH-köp av Simon & Schuster

Brittiska Competition and Markets Authority (CMA) har inlett en granskning av affären där Penguin Random House ägare Bertelsmann köper Simon & Schuster för att förlaget ska bli en del av PRH. Prislappen: 2,2 miljarder dollar. Redan tidigare har författarorganisationer i USA bett myndigheter att stoppa affären för att den hotar konkurrensen.
På den brittiska marknaden är Simon & Schuster det nionde största förlaget. CMA inväntar svar på sina frågor från Bertelsmann den 7 april och den 19 maj meddela om man går vidare med ytterligare granskningar, skriver The Bookseller.
Förra året stoppades sammanslagningen mellan Cengage och McGraw Hill efter att amerikanska och brittiska konkurrensmyndigheter haft invändningar.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL