Brittisk konkurrensmyndighet granskar PRH-köp av Simon & Schuster

Brittiska Competition and Markets Authority (CMA) har inlett en granskning av affären där Penguin Random House ägare Bertelsmann köper Simon & Schuster för att förlaget ska bli en del av PRH. Prislappen: 2,2 miljarder dollar. Redan tidigare har författarorganisationer i USA bett myndigheter att stoppa affären för att den hotar konkurrensen.
På den brittiska marknaden är Simon & Schuster det nionde största förlaget. CMA inväntar svar på sina frågor från Bertelsmann den 7 april och den 19 maj meddela om man går vidare med ytterligare granskningar, skriver The Bookseller.
Förra året stoppades sammanslagningen mellan Cengage och McGraw Hill efter att amerikanska och brittiska konkurrensmyndigheter haft invändningar.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.