Amanda Gorman bilderbok
Amanda Gorman kommer med en bilderbok för barn i höst. Den ges ut på svenska av Bonnier Carlsen. Foto: Pressbild Bonniers/PRH.

Bonnier Carlsen ger ut bilderbok av Amanda Gorman på svenska hösten 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Polaris tog hem budgivningen om Amanda Gormans diktsamling. Men hennes bilderbok Change Sings släpps på svenska hos Bonnier Carlsen i höst.

Världens hetaste poet just nu? Amanda Gorman tog världen med storm när hon läste sin dikt The Hill We Climb under president Bidens installation den 20 januari. Vi har tidigare berättat att Polaris kommer att ge ut två böcker av henne under 2021 efter att ha vunnit en, enligt uppgift, tuff budgivning.


ANNONS


Däremot är det nu klart att Bonnier Carlsen ger ut Amanda Gormans bilderboksdebut Change Sings på svenska hösten 2021. Illustratör är prisbelönta Loren Long. 

– Den här boken är en positiv och jublande uppmaning! Stor eller liten spelar ingen roll, alla kan göra skillnad och bidra till en positiv förändring för alla. I oss själva, i skolan, jobbet eller i världen, säger Karin Lemon, förläggare på Bonnier Carlsen, i ett pressmeddelande.

ANNONS

På den amerikanska marknaden har hennes förlag redan talat om att de kommer trycka en miljon exemplar i förstaupplaga av både poesisamling och barnbok. Riktigt lika stor blir den kanske inte i Sverige.

Fakta Amanda Gorman

Amanda Gorman (född 1998) är den yngsta poet som medverkat i en presidentinstallation i USA:s historia. Hon är engagerad i frågor som rör klimatet, rättvisa och jämlikhet. Amandas aktivism och poesi har kunnat ses och läsas i Today Show, PBS Kids, CBS This Morning samt New York Times, Vogue, Essence och O magazine. Efter att ha tagit examen cum laude från Harvarduniversitetet har hon flyttat tillbaka till sin hemstad Los Angeles. Hennes första bilderbok, Change Sings, kommer att publiceras i september 2021 liksom diktsamlingen The Hill We Climb: Poems. På engelska släpps specialutgåvan av The Hill We Climb: An Inaugural Poem for the Country redan den 16 mars.
2017 utnämnde Urban World – en organisation som stöder Youth Poets Laureate i mer än 60 städer, regioner och stater i USA – Amanda Gorman som den första någonsin till National Youth Poet Laureate. Läs mer på theamandagorman.com.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL