ANNONS

Bonnier Carlsen ger ut bilderbok av Amanda Gorman på svenska hösten 2021

Amanda Gorman bilderbok
Amanda Gorman kommer med en bilderbok för barn i höst. Den ges ut på svenska av Bonnier Carlsen. Foto: Pressbild Bonniers/PRH.

Polaris tog hem budgivningen om Amanda Gormans diktsamling. Men hennes bilderbok Change Sings släpps på svenska hos Bonnier Carlsen i höst.

Världens hetaste poet just nu? Amanda Gorman tog världen med storm när hon läste sin dikt The Hill We Climb under president Bidens installation den 20 januari. Vi har tidigare berättat att Polaris kommer att ge ut två böcker av henne under 2021 efter att ha vunnit en, enligt uppgift, tuff budgivning.

Däremot är det nu klart att Bonnier Carlsen ger ut Amanda Gormans bilderboksdebut Change Sings på svenska hösten 2021. Illustratör är prisbelönta Loren Long. 

– Den här boken är en positiv och jublande uppmaning! Stor eller liten spelar ingen roll, alla kan göra skillnad och bidra till en positiv förändring för alla. I oss själva, i skolan, jobbet eller i världen, säger Karin Lemon, förläggare på Bonnier Carlsen, i ett pressmeddelande.

På den amerikanska marknaden har hennes förlag redan talat om att de kommer trycka en miljon exemplar i förstaupplaga av både poesisamling och barnbok. Riktigt lika stor blir den kanske inte i Sverige.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

Fakta Amanda Gorman

Amanda Gorman (född 1998) är den yngsta poet som medverkat i en presidentinstallation i USA:s historia. Hon är engagerad i frågor som rör klimatet, rättvisa och jämlikhet. Amandas aktivism och poesi har kunnat ses och läsas i Today Show, PBS Kids, CBS This Morning samt New York Times, Vogue, Essence och O magazine. Efter att ha tagit examen cum laude från Harvarduniversitetet har hon flyttat tillbaka till sin hemstad Los Angeles. Hennes första bilderbok, Change Sings, kommer att publiceras i september 2021 liksom diktsamlingen The Hill We Climb: Poems. På engelska släpps specialutgåvan av The Hill We Climb: An Inaugural Poem for the Country redan den 16 mars.
2017 utnämnde Urban World – en organisation som stöder Youth Poets Laureate i mer än 60 städer, regioner och stater i USA – Amanda Gorman som den första någonsin till National Youth Poet Laureate. Läs mer på theamandagorman.com.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL