Bonnier Carlsen ger ut bilderbok av Amanda Gorman på svenska hösten 2021

Amanda Gorman bilderbok
Amanda Gorman kommer med en bilderbok för barn i höst. Den ges ut på svenska av Bonnier Carlsen. Foto: Pressbild Bonniers/PRH.

Polaris tog hem budgivningen om Amanda Gormans diktsamling. Men hennes bilderbok Change Sings släpps på svenska hos Bonnier Carlsen i höst.

Världens hetaste poet just nu? Amanda Gorman tog världen med storm när hon läste sin dikt The Hill We Climb under president Bidens installation den 20 januari. Vi har tidigare berättat att Polaris kommer att ge ut två böcker av henne under 2021 efter att ha vunnit en, enligt uppgift, tuff budgivning.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Däremot är det nu klart att Bonnier Carlsen ger ut Amanda Gormans bilderboksdebut Change Sings på svenska hösten 2021. Illustratör är prisbelönta Loren Long. 

– Den här boken är en positiv och jublande uppmaning! Stor eller liten spelar ingen roll, alla kan göra skillnad och bidra till en positiv förändring för alla. I oss själva, i skolan, jobbet eller i världen, säger Karin Lemon, förläggare på Bonnier Carlsen, i ett pressmeddelande.

På den amerikanska marknaden har hennes förlag redan talat om att de kommer trycka en miljon exemplar i förstaupplaga av både poesisamling och barnbok. Riktigt lika stor blir den kanske inte i Sverige.

Nyfiken på nya boksläpp? Kolla in aktuella nya böcker!

Fakta Amanda Gorman

Amanda Gorman (född 1998) är den yngsta poet som medverkat i en presidentinstallation i USA:s historia. Hon är engagerad i frågor som rör klimatet, rättvisa och jämlikhet. Amandas aktivism och poesi har kunnat ses och läsas i Today Show, PBS Kids, CBS This Morning samt New York Times, Vogue, Essence och O magazine. Efter att ha tagit examen cum laude från Harvarduniversitetet har hon flyttat tillbaka till sin hemstad Los Angeles. Hennes första bilderbok, Change Sings, kommer att publiceras i september 2021 liksom diktsamlingen The Hill We Climb: Poems. På engelska släpps specialutgåvan av The Hill We Climb: An Inaugural Poem for the Country redan den 16 mars.
2017 utnämnde Urban World – en organisation som stöder Youth Poets Laureate i mer än 60 städer, regioner och stater i USA – Amanda Gorman som den första någonsin till National Youth Poet Laureate. Läs mer på theamandagorman.com.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.