Anna-Lena Hernvall blir ny förlagschef på HarperCollins Nordic. Foto: Caroline Andersson.

Anna-Lena Hernvall blir ny förlagschef på HarperCollins Nordic

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Anna-Lena Hernvall blir ny förlagschef på HarperCollins. Hon lämnade nyligen jobbet som förlagschef på Ester Bonnier.

”Anna-Lena kommer att vara en viktig och betydande del i det fortsatta byggandet av HarperCollins Nordic både vad gäller den redaktionella utvecklingen och den fortsatta positioneringen av förlagshuset”, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

– När vi nu står redo att ta nästa steg i vår expansion är jag både glad och stolt över att få välkomna Anna-Lena som förlagschef. Det ska bli oerhört roligt och spännande att driva förlagets utveckling tillsammans och jag är övertygad om att Anna-Lena med sin kompetens, erfarenhet och klokhet kommer att lyfta förlaget till nya höjder. Det är med stor förväntan jag ser fram emot 2021 och åren efter det, säger Anette Ekström, VD, i samma pressmeddelande.

– Det är en spännande tid att få komma in på förlaget. Utvecklingsresan är i full gång och HarperCollins Nordic har en unik möjlighet att flytta fram sina positioner på den snabbt föränderliga bokmarknaden. Jag ser fram emot att få leda det arbetet. För mig personligen blir det extra roligt att få lära känna de nordiska marknaderna betydligt djupare, liksom att få ingå i och ta del av kunskap och erfarenheter från HarperCollins internationella nätverk, säger Anna-Lena Hernvall.

Anna-Lena har erfarenhet av publicistiska frågor som förlagschef, operativ chef, chefredaktör, ansvarig utgivare och reporter. De senaste åren har hon arbetat inom Bonnierförlagen, och kommer närmast från tjänsten som förlagschef på Ester Bonnier. Hon efterträder Carina Nunstedt som sa upp sig för ett halvår sedan och lämnade i somras.

Anna-Lena Hernvall tillträder sin tjänst som förlagschef den 11 januari 2021.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL