Anna-Lena Hernvall blir ny förlagschef på HarperCollins Nordic

Anna-Lena Hernvall blir ny förlagschef på HarperCollins Nordic. Foto: Caroline Andersson.

Anna-Lena Hernvall blir ny förlagschef på HarperCollins. Hon lämnade nyligen jobbet som förlagschef på Ester Bonnier.

”Anna-Lena kommer att vara en viktig och betydande del i det fortsatta byggandet av HarperCollins Nordic både vad gäller den redaktionella utvecklingen och den fortsatta positioneringen av förlagshuset”, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

– När vi nu står redo att ta nästa steg i vår expansion är jag både glad och stolt över att få välkomna Anna-Lena som förlagschef. Det ska bli oerhört roligt och spännande att driva förlagets utveckling tillsammans och jag är övertygad om att Anna-Lena med sin kompetens, erfarenhet och klokhet kommer att lyfta förlaget till nya höjder. Det är med stor förväntan jag ser fram emot 2021 och åren efter det, säger Anette Ekström, VD, i samma pressmeddelande.

– Det är en spännande tid att få komma in på förlaget. Utvecklingsresan är i full gång och HarperCollins Nordic har en unik möjlighet att flytta fram sina positioner på den snabbt föränderliga bokmarknaden. Jag ser fram emot att få leda det arbetet. För mig personligen blir det extra roligt att få lära känna de nordiska marknaderna betydligt djupare, liksom att få ingå i och ta del av kunskap och erfarenheter från HarperCollins internationella nätverk, säger Anna-Lena Hernvall.

Anna-Lena har erfarenhet av publicistiska frågor som förlagschef, operativ chef, chefredaktör, ansvarig utgivare och reporter. De senaste åren har hon arbetat inom Bonnierförlagen, och kommer närmast från tjänsten som förlagschef på Ester Bonnier. Hon efterträder Carina Nunstedt som sa upp sig för ett halvår sedan och lämnade i somras.

Anna-Lena Hernvall tillträder sin tjänst som förlagschef den 11 januari 2021.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL