ANNONS

Anna-Lena Hernvall blir ny förlagschef på HarperCollins Nordic. Foto: Caroline Andersson.

Anna-Lena Hernvall blir ny förlagschef på HarperCollins Nordic

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Anna-Lena Hernvall blir ny förlagschef på HarperCollins. Hon lämnade nyligen jobbet som förlagschef på Ester Bonnier.

”Anna-Lena kommer att vara en viktig och betydande del i det fortsatta byggandet av HarperCollins Nordic både vad gäller den redaktionella utvecklingen och den fortsatta positioneringen av förlagshuset”, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

– När vi nu står redo att ta nästa steg i vår expansion är jag både glad och stolt över att få välkomna Anna-Lena som förlagschef. Det ska bli oerhört roligt och spännande att driva förlagets utveckling tillsammans och jag är övertygad om att Anna-Lena med sin kompetens, erfarenhet och klokhet kommer att lyfta förlaget till nya höjder. Det är med stor förväntan jag ser fram emot 2021 och åren efter det, säger Anette Ekström, VD, i samma pressmeddelande.

– Det är en spännande tid att få komma in på förlaget. Utvecklingsresan är i full gång och HarperCollins Nordic har en unik möjlighet att flytta fram sina positioner på den snabbt föränderliga bokmarknaden. Jag ser fram emot att få leda det arbetet. För mig personligen blir det extra roligt att få lära känna de nordiska marknaderna betydligt djupare, liksom att få ingå i och ta del av kunskap och erfarenheter från HarperCollins internationella nätverk, säger Anna-Lena Hernvall.

Anna-Lena har erfarenhet av publicistiska frågor som förlagschef, operativ chef, chefredaktör, ansvarig utgivare och reporter. De senaste åren har hon arbetat inom Bonnierförlagen, och kommer närmast från tjänsten som förlagschef på Ester Bonnier. Hon efterträder Carina Nunstedt som sa upp sig för ett halvår sedan och lämnade i somras.

Anna-Lena Hernvall tillträder sin tjänst som förlagschef den 11 januari 2021.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

BROTTSTYCKEN – SÅVITT JAG KOMMER IHÅG

Brottstycken kom till när jag efter ett långt yrkesliv som försvarsadvokat tänkte på alla händelser och episoder som passerat revy under alla år. Jag tänkte på de fantastiska personer jag mött i mitt yrke. Jag ville gärna ge dessa människor den röst de inte fått inför rätta. De tankar de velat ge uttryck för men aldrig fått.

Carl J. Tengström kommer ursprungligen från Finland där han föddes i Åbo. Efter skolgång i Finlands äldsta skola med anor från munktiden flyttade Carl utomlands, först till Freiburg im Breisgau i Sydtyskland,där han läste medicin och senare till Bern i Schweiz och Hamburg i Nordtyskland, där han avslutade sin utlandstid med studier i internationell rätt. Återkommen till Sverige började Carl läsa juridik i Uppsala. Det blev början till hans ”brottsliga” bana. Efter sin aktiva tid som försvarsadvokat är Carl numera verksam som översättare och författare.

Läs mer på författarens hemsida

(...) Läs hela artikeln »