Blir Storytel lika populärt som det belgiska fotbollslandslaget? Kanske årets julklapp? Foto: iStock.

Idag lanseras Storytel i Belgien

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

I skuggan av Amazons svenska lansering så rullade Storytel idag ut sin ljudbokstjänst i Belgien. Ett land som bara är något större än Sverige men med två språk.

Sverige må ha många dialekter men det är ändå svenska som gäller. När Storytel idag lanserar i Belgien är det lite knepigare eftersom det lilla landet består av nederländskspråkiga Flandern i norr och den fransktalande sydliga regionen Vallonien. Lanseringen stärker Storytels närvaro i Benelux-länderna och innefattar omfattande marknadsföring i Belgien, bland annat tv-reklam, kampanjer i sociala medier och online-marknadsföring.


ANNONS


– Vi är övertygade om att vår passion för böcker och bra berättelser kommer att inspirera våra nya belgiska abonnenter, och vi är angelägna om att konstant uppdatera katalogen med nya, spännande titlar. Det här gäller naturligtvis även berättelser av etablerade belgiska författare såväl som våra egna Storytel Originals – berättelser skrivna direkt för ljud, säger Ruth de Jager, Country Manager för Nederländerna och Belgien på Storytel, i ett pressmeddelande.

De belgiska abonnenterna kommer redan från dag ett att ha tillgång till mer än 250 000 ljudböcker och e-böcker av både lokala och internationella bästsäljande författare, enligt Storytel som samtidigt inleder en lokal kampanj för den bästsäljande författaren Lucinda Rileys bokserie De sju systrarna, inläst av den populära belgiska skådespelaren Lien Van de Kelder.

– Vi är glada och stolta över att kunna lansera en högkvalitativ ljudboks- och e-boksplattform för de belgiska läsarna och lyssnarna bara en månad efter att vi kommunicerat vår expansion till Belgien. Det här visar tydligt på Storytels starka engagemang för att göra berättelser och böcker tillgängliga för fler människor överallt och när de vill, och även styrkan och skickligheten hos våra lokala team. Mina varmaste gratulationer till teamet i Nederländerna som ger Storytel möjligheten att bidra till mer underhållning, inspiration och nöje hos de belgiska läsarna och lyssnarna, säger Madeleine Johansson, Regional Manager för Storytel West, i samma pressmeddelande. 

ANNONS

Precis som Amazons utrullning i Sverige idag var Storytels lansering i Belgien ingen överraskning, de meddelade det redan för en månad sedan.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL