ANNONS

Idag lanseras Storytel i Belgien

Blir Storytel lika populärt som det belgiska fotbollslandslaget? Kanske årets julklapp? Foto: iStock.

I skuggan av Amazons svenska lansering så rullade Storytel idag ut sin ljudbokstjänst i Belgien. Ett land som bara är något större än Sverige men med två språk.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Sverige må ha många dialekter men det är ändå svenska som gäller. När Storytel idag lanserar i Belgien är det lite knepigare eftersom det lilla landet består av nederländskspråkiga Flandern i norr och den fransktalande sydliga regionen Vallonien. Lanseringen stärker Storytels närvaro i Benelux-länderna och innefattar omfattande marknadsföring i Belgien, bland annat tv-reklam, kampanjer i sociala medier och online-marknadsföring.

– Vi är övertygade om att vår passion för böcker och bra berättelser kommer att inspirera våra nya belgiska abonnenter, och vi är angelägna om att konstant uppdatera katalogen med nya, spännande titlar. Det här gäller naturligtvis även berättelser av etablerade belgiska författare såväl som våra egna Storytel Originals – berättelser skrivna direkt för ljud, säger Ruth de Jager, Country Manager för Nederländerna och Belgien på Storytel, i ett pressmeddelande.

ANNONS

De belgiska abonnenterna kommer redan från dag ett att ha tillgång till mer än 250 000 ljudböcker och e-böcker av både lokala och internationella bästsäljande författare, enligt Storytel som samtidigt inleder en lokal kampanj för den bästsäljande författaren Lucinda Rileys bokserie De sju systrarna, inläst av den populära belgiska skådespelaren Lien Van de Kelder.

– Vi är glada och stolta över att kunna lansera en högkvalitativ ljudboks- och e-boksplattform för de belgiska läsarna och lyssnarna bara en månad efter att vi kommunicerat vår expansion till Belgien. Det här visar tydligt på Storytels starka engagemang för att göra berättelser och böcker tillgängliga för fler människor överallt och när de vill, och även styrkan och skickligheten hos våra lokala team. Mina varmaste gratulationer till teamet i Nederländerna som ger Storytel möjligheten att bidra till mer underhållning, inspiration och nöje hos de belgiska läsarna och lyssnarna, säger Madeleine Johansson, Regional Manager för Storytel West, i samma pressmeddelande. 

Precis som Amazons utrullning i Sverige idag var Storytels lansering i Belgien ingen överraskning, de meddelade det redan för en månad sedan.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL