ANNONS

Storytel lanserar i Belgien före årsskiftet – men via kontoret i Nederländerna

Blir Storytel lika populärt som det belgiska fotbollslandslaget? Kanske årets julklapp? Foto: iStock.

Nästa land för Storytel blir Belgien där tjänsten lanseras under fjärde kvartalet 2020. Men Storytel öppnar inget kontor utan kommer att styra verksamheten från Nederländerna.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

– Vi är verkligen glada att kunna erbjuda Storytels utbud av fantastiska berättelser och användarvänlig teknik i Belgien, inte minst med den positiva erfarenhet vi har från Nederländerna där Storytel har funnits sedan 2013. Vårt beprövade koncept och vår erfarenhet från lanseringen i Nederländerna stärker oss i vår förhoppning att locka de belgiska användarna. Vi har redan sett ett stort intresse i Belgien där tusentals användare registrerat sig i den nederländska appen, så det känns både logiskt och inspirerande att erbjuda eftertraktade berättelser till fler belgiska kunder, säger Ingrid Bojner, Chief Commercial Officer på Storytel, i ett pressmeddelande.

Storytel brukar ha som strategi att etablera en lokal närvaro i varje land, men i dagens pressmeddelande skriver företaget att ”den belgiska tjänsten kommer operativt att drivas från Storytels kontor i Nederländerna”. 

ANNONS

Belgien beskrivs av Storytel som en digitalt mogen marknad med en urban befolkning, en stark berättartradition och ett högt förtroende för digitala produkter, betalningslösningar och streamingtjänster. Det är även grannland till Nederländerna, en av Storytels starkaste marknader utanför Norden. Belgien är ett tättbefolkat land med 11,5 miljoner invånare som fördelar sig över nederländskspråkiga Flandern, franskspråkiga Vallonien och tvåspråkiga Bryssel. 

Huvudspråket i appen kommer därför att vara nederländska. Ett brett utbud av nederländska och franska titlar kommer finnas tillgängliga i appen liksom ett stort urval av belgisk litteratur i genrer som skönlitteratur, thrillers, feelgood, barnböcker, personlig utveckling och affärslitteratur. Även titlar på engelska och tyska kommer att finnas i tjänsten. 

– Vi kommer att arbeta nära de belgiska förlagen för att se till att abonnenterna får tillgång till ett stort lokalt innehållserbjudande. Belgien är känt för sitt högkvalitativa berättande och sin litteratur och vi ser verkligen fram mot att kunna erbjuda detta i form av ljudboks- och e-boksupplevelser på vår plattform, säger Ruth de Jager, landschef för Storytel Nederländerna, som även kommer att ha rollen som landschef för Storytel Belgien. 

När Storytel nu får in franska titlar i sortimentet gläntar man även på dörren till den franska marknaden även om det inte är uttalat.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL