Läsare bjuds in att testa Readly gratis under läslovet

Linnéa Aguero, presschef på Readly. Foto: Magnus Glans

Inför och under läslovet, 22 oktober–5 november, släpper Readly på betalspärren och öppnar kostnadsfritt upp hela sitt utbud av digitala tidningar.

I appen Readly finns obegränsad tillgång till 4500 nationella och internationella magasin i digitalt format. Alla dessa kan man ta del av gratis 22 oktober–5 november 2019, före och under läslovet. Som en del av satsningen har förlaget Egmont i samarbete med Readly tagit fram specialutgåvor av Bamse och Kalle Anka med läslovsfokus.

– Vi vill sänka tröskeln till läsvana och läsglädje. Den stora fördelen med digital läsning är att tillgången till magasin och serietidningar aldrig är längre bort än i mobilen. Läslusten kan väckas och tillgodoses var- och närsomhelst. Det har egentligen aldrig varit lättare att bli en läsare än nu, säger Linnéa Aguero, presschef på Readly, i ett pressmeddelande.

I rapporten Ungar & medier 2019 från Statens medieråd framkommer att läsning av böcker och tidningar bland unga har aldrig varit så låg som nu. Samtidigt visar statistik från Readly att 9-12 åringar är aktiva läsare av plattformens digitala titlar. 

Hos Readly är 11-åringar är den åldersgrupp som läser digitala tidningar och magasin i störst utsträckning mätt i såväl antal användarkonton som i lästa titlar. Sedan avtar läsandet med stigande ålder med en lägsta notering bland 17-åringar, som har läst minst antal titlar i åldrarna 8-18 år. 11-åringarna har läst totalt nästan 73 procent fler digitala titlar hittills i år än 17-åringarna.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,