ANNONS

Unga läser allt mindre, visar ny undersökning från Statens medieråd

Blott 11 procent av unga i åldern 13–19 år läser böcker varje dag, visar uppgifter från undersökningen Ungar och medier 2019 från Statens medieråd. För 9–12 är siffran i vanlig ordning högre, 22 procent, men det är fortfarande en lägre siffra än tidigare år. Även andelen barn som anger att de aldrig läser har ökat. Många, runt 50 procent av flickorna och något färre av pojkarna, tycker själva att de ägnar läsning av böcker (och tidningar) för lite tid. 3 procent av 13–19-åringarna lyssnar på ljudböcker dagligen och 6 procent av 9–12 åringarna. Resultaten bygger på statistik från 2018.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se