ANNONS

Boktips: Spännande deckare att lyssna på som ljudböcker i höst

Spänningsromaner och deckare är populärt att lyssna på. Vi har samlat några av höstens böcker som släpps som ljudbok. Bakgrundsfoto: iStock.

Hösten är högsäsong för utgivning av nya titlar. Idag tittar vi närmare på deckare, spänningsromaner och thrillers som släppts som ljudbok. Lite boktips för den som vill lyssna i mobilen.

Deckare är bland det mest populära när svenskarna får välja vilka ljudböcker de lyssnar på. Oavsett om det handlar om download av MP3-filer eller via ljudbokstjänster som Bookbeat, Storytel, Nextory eller Bokus Play.

Här har vi plockat ut några nya titlar som släpps under hösten 2019. Klicka vidare för att läsa mer (och klickar du sedan vidare till återförsäljare så får Boktugg en slant i kickback också som gör att vi kan fortsätta bevaka bokbranschen och nya böcker).

Ljudböcker Hösten 2019 – deckare, spänningsromaner och thrillers

Många populära författare kommer med nya böcker i sina serier. De flesta med välkända inläsare som känns igen: Stefan Sauk läser exempelvis sjätte delen i Millenniumserien Hon som måste dö. Magnus Roosman har läst in nya böcker av både Lee Child och Stefan Ahnhem.

Hon som måste dö

Hon som måste dö

En hemlös man med amputerade fingrar och tår hittas i en park i Stockholm. Det ser inte ut att vara annat än ett tragiskt dödsfall. Men rättsläkaren Fredrika Nyman anar att något inte stämmer, och kontaktar Mikael Blomkvist.

Mikael blir motvilligt intresserad. Den hemlöse har flera gånger hörts muttra om Johannes Forsell, Sveriges försvarsminister. Läs mer »
En annan tid

En annan tid

"Lee Child ger ordet bladvändare en ny innebörd." Michael Connelly

Jack Reacher är tillbaka. Den här gången ger han sig i kast med sin pappas förflutna och upplösningen är den mest hårresande och blodisande hittills.

Jack Reacher planerar att följa höstsolen på en storslagen roadtrip genom USA, från Maine till Kalifornien. Han kommer inte långt. Läs mer »
1794

1794

Uppföljaren till succéromanen ”1793”, som tagit Sverige och världen med storm. En mor sörjer sin dotter, dräpt på sin bröllopsnatt. När ingen annan vill utreda dödsfallet frågar hon den ende som återstår, en enarmad palt som sörjer sin döde vän. På Danvikens hospital, i utkanten av Stockholm, sitter en ung ädling och våndas över det vidriga brott han anklagas för. Läs mer »

Paketet

Paketet

Sedan den unga psykiatrikern Emma blev våldtagen på ett hotellrum lämnar hon inte längre sitt hem. Hon var den tredje i raden av kvinnor som blev offer för förövaren kallad ”Frisören” – ett namn han fått eftersom han rakar av håret på de misshandlade kvinnorna innan han mördar dem. Läs mer »
Klickad

Klickad

Bästsäljaren Karin Bojs första deckare! Samma vecka som årets Nobelpristagare avslöjas hittas Doris träningskompis död. Doris är vikarie på en stor tidning och får i uppdrag att rapportera om Nobelprisen. Som vikarie måste hon leverera många klick på artiklarna, annars åker hon ut. Men Doris kan inte släppa väninnans död. Läs mer »

Pengabrevet

Pengabrevet

Vinteridyllen går i kras på skidanläggningen i Sunne när Annelis farbror Ville hittas svårt misshandlad i skidliften. Ingen förstår vem som skulle vilja skada den gamle mannen. Polisen står som handfallen och när Ville dör på sjukhuset blir Anneli fast besluten att själv försöka ta reda på vem som är mördaren. Läs mer »

Vargen

Vargen

En dag blir mardrömmen verklighet: en ung kvinna rapporteras försvunnen efter en fest. Polisen Charlotta Lugn ger sig in i det medialt uppmärksammade spaningsarbetet, och upptäcker snart spår som leder till cybervärldens mörkaste vrår. Läs mer »

Yxskeppet

Yxskeppet

Nina Portland är kriminalassistent vid Esbjergspolisen och ensamstående med en tioårig son. Under en poliskurs i Estland väcks hennes intresse för en rysk sjöman som var huvudpersonen i ett mystiskt fall från hennes första år vid polisen. Läs mer »
Skuggor över Reykjavik

Skuggor över Reykjavik

Reykjavik 2016: En nittioårig man hittas död i sin lilla lägenhet i centrala Reykjavik. Han ser ut att bara ha somnat in, men rättsläkaren konstaterar att mannen dött till följd av kvävning. I mannens lägenhet hittas pressklipp och foton från ett känt mordfall i ett av 40-talets Reykjaviks mer skumma kvarter, Skugga sund. Läs mer »
Ensamvarg

Ensamvarg

En tidig septembermorgon hittas en styckad kropp vid en återvinningsstation i centrala Stockholm. När kommissarie Elias Svensson börjar nysta i offrets historia framkommer oroande misstankar om att skyddslösa flyktingungdomar utnyttjas sexuellt. Någon är beredd att döda för att sanningen inte ska komma fram. Läs mer »

Lögnens höga pris

Lögnens höga pris

”Vi har fått nog. Vi är många.
Och vi tänker inte hålla käften längre.”

När den kände aktivisten Alf Neidor försvinner kopplas kriminalinspektör Vanja Ek in i fallet. Neidor är en dynamisk man som ofta syns i media. I kampen mot orättvisor, lurendrejerier och djurplågeri har han skaffat fiender bland stora företag. Läs mer »

Offer 2117

Offer 2117

Avdelning Q är tillbaka! I över 10 år har Assad arbetat tillsammans med Carl Mørck och Rose på Köpenhamnspolisens cold case-avdelning. Men vet de egentligen vem han är? Under årens lopp har Assad överraskat med kunskaper i de mest oväntade ämnen, han talar en rad olika språk och kan oskadliggöra en fiende på ett ögonblick. Läs mer »

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se