fbpx

Dagens boktips med mera – 21 augusti 2019

Författaren Megan Abbott fyller år idag den 21 augusti. Dessutom släpps bland annat dessa tre böcker. Bakgrundsbild: iStock.

Redan för fem år sedan skrev vi om en maktkamp mellan återförsäljare av digitala böcker. Vi hittar två amerikanska författare som fyller år och bläddrar igenom dagens titellista.

Inga svenska författare fyller år idag – eller har vi missat dem? Däremot hittade vi flera böcker på svenska även denna dag.

Födelsedagar – författare födda 21 augusti

Inte så många födelsedagsbarn idag, men den amerikanska litteraturforskaren och författaren Megan Abbott är född den 21 augusti 1971 i Detroit. Hon har gett ut ett flertal kriminalromaner. Själv beskriver hon sitt sätt att skriva och sin genre som ”female noir”. Abbott har flera gånger varit nominerad till och har även vunnit Edgarpriset. Senaste boken av henne som är utgiven på svenska är Om du vågar (Bokfabriken 2015).

Robert Stone (1937-2015) föddes också denna dag. Han debuterade 1967 med Hall of Mirrors. Till svenska har två av hans verk översatts: Flagga för soluppgången (sv. 1983) och Vrakudden (sv. 1993).

ANNONS

Dagens boksläpp – 21 augusti

Idag släpps ett 20-tal titlar om man räknar bort olika format av samma bok. Vi har ändå fått göra ett urval och det blir en mix av barn- och ungdomsböcker, romaner och ett par fackböcker.

Fågeln

Fågeln

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

Rubriker från Boktugg idag för X år sedan

Minns du vad vi skrev om för ett år sedan? Jo, den 21 augusti 2018 hittar vi rubrikerna Avtal med Simon & Schuster ger BookBeat 4000 nya engelska titlar och Nextory hade lägst förlust av streamingtjänsterna 2017 samt Navid Modiri flyttar in hos Roos & Tegnér.

Även för två år sedan var streamingtjänster på agendan: Nextory lanserar familjeabonnemang med individuella profiler medan det för tre år sedan meddelades att Höstlovet blir läslovet som en del i Regeringens satsning på läsfrämjande.

Faktum är att redan för fem år sedan skrev vi om digital maktkamp: Hårdsatsning i duellen Storytel vs Readly.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny