fbpx

Rebelltjejer går från sagoböcker till kapitelböcker

Godnattsagor för rebelltjejer får ett storasyskon i form av en serie kapitelböcker.

Godnattsagor för rebelltjejer har gjort succé världen över, även i Sverige. Nu lanserar företaget och författarna bakom konceptet en ny serie kapitelböcker.

Vi har tidigare skrivit om hur Rebel Girls banat ny väg med sin crowdfundingkampanj och hur intresset för böckerna spridit sig runtom i världen. Även i Sverige blev Godnattsagor för rebelltjejer en storsäljare.

Det har följts av en ”fylla-i-bok” som på svenska släpptes i januari i år med titeln Jag är en rebelltjej : en fyll-i-bok som kan förändra allt (Max Ström).

ANNONS

Nu meddelar Timbutku Labs som är bolaget bakom varumärket Rebel Girls att de tänker expandera bortom sagoböckerna. Efter att ha frågat sina läsare har de sett ett intresse för kapitelböcker vilket nu ska tillgodoses.

Precis som de två första böckerna är det inte sagor utan berättelser om verkliga personer, kvinnliga förebilder, som gäller. De två första böckerna i den nya serien blir Madam C.J. Walker Builds a Business om en kvinna som startar ett hårvårdsföretag och blir landets första kvinnliga ”self-made millionaire” samt Ada Lovelace Cracks the Code om skaparen av världens första programspråk. De släpps i USA den 12 november, skriver Publishers Weekly. Vi får se när de kommer på svenska.

Rebel Girls blir samtidigt ett helt imprint som även komemr att ge ut skönlitterära böcker med fokus på starka kvinnliga karaktärer.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny