ANNONS

Rysslands Facebook lanserar egen ljudbokstjänst

Ryssland är en tillväxtmarknad för Storytel. Nyheten om att författaren Dmitry Glukhovsky skriver en originalberättelse för Storytel Original var ett styrkebesked. Men det saknas inte konkurrens. Nu meddelar VK (tidigare Vkontakte, typ ett ryskt Facebook med 97 miljoner aktiva användare) att de lanserar en egen ljudbokstjänst med 10 000 titlar för endast 299 rubel/månad – att jämföra med Storytel (449 RUB) och marknadsledaren LitRes (459 RUB), rapporterar TNPS. Storytels landschef Boris Makarenkov hoppas att detta innebär att VK lägger mer energi på att rensa bort piratkopierade böcker (som tidigare fått förlaget Eksmo-AST att stämma VK).

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se