The Mueller Report – nu även som ljudbok

Samma innehåll, olika omslag. The Mueller Report har skapat en flod av bokutgivningar i USA. Till och med en ljudbok. Fotomontage: Boktugg.

The Mueller Report är på väg att bli en (eller flera) bästsäljare i USA där redan över 800 000 exemplar har tryckts. Nu släpps den dessutom som ljudbok på Audible.

Vi har tidigare berättat hur amerikanska indiebokhandlare hann före förlagen genom att trycka rapporten (som är public domain) direkt i butiken och hur svenska förlaget Norstedts snabbt gjorde en svensk utgåva av Mueller-rapporten (med svenskt omslag och engelsk inlaga).

Från USA rapporteras nu att de traditionella förlagens utgåvor är på väg ut i butikerna och sammanlagt har tryckts i över 800 000 exemplar. Publishers Weekly rapporterar att Melville House utökat sin första upplaga från 50 000 till 200 000 exemplar och Skyhorse tryckte lika många. Skyhorse har dessutom beställt ytterligare 75 000 böcker. Scribner tryckte en första upplaga på hela 350 000 exemplar. Även Simon & Schuster har skickat sin version till tryck, den som gjorts i samarbete med Washington Post.

De är dock inte ensamma. Den som kollar på Amazon hittar dussintals varianter på The Mueller Report, från mängder av utgivare.

Dessutom har Amazon själva via Audible gett ut en ljudboksversion. Nu är det inte första gången som Audible läser in och ger ut olika publika rapporter. De har tidigare släppt The 9/11 Commission Report och The Starr Report (utredningen av Bill Clinton).

När inläsaren kommer till ett stycke som i tryckta versioner är sekretessbelagt och överstruket med svart anges ett av de fyra skälen till att det är gjort: Grand Jury, Harm to Ongoing Matter, Investigative Technique, Personal Privacy.

Just det, hur lång är rapporten? I ljudboksversionen 19 timmar och 3 minuter.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,