fbpx

The Mueller Report – nu även som ljudbok

Samma innehåll, olika omslag. The Mueller Report har skapat en flod av bokutgivningar i USA. Till och med en ljudbok. Fotomontage: Boktugg.

The Mueller Report är på väg att bli en (eller flera) bästsäljare i USA där redan över 800 000 exemplar har tryckts. Nu släpps den dessutom som ljudbok på Audible.

Vi har tidigare berättat hur amerikanska indiebokhandlare hann före förlagen genom att trycka rapporten (som är public domain) direkt i butiken och hur svenska förlaget Norstedts snabbt gjorde en svensk utgåva av Mueller-rapporten (med svenskt omslag och engelsk inlaga).

Från USA rapporteras nu att de traditionella förlagens utgåvor är på väg ut i butikerna och sammanlagt har tryckts i över 800 000 exemplar. Publishers Weekly rapporterar att Melville House utökat sin första upplaga från 50 000 till 200 000 exemplar och Skyhorse tryckte lika många. Skyhorse har dessutom beställt ytterligare 75 000 böcker. Scribner tryckte en första upplaga på hela 350 000 exemplar. Även Simon & Schuster har skickat sin version till tryck, den som gjorts i samarbete med Washington Post.

De är dock inte ensamma. Den som kollar på Amazon hittar dussintals varianter på The Mueller Report, från mängder av utgivare.

ANNONS

Dessutom har Amazon själva via Audible gett ut en ljudboksversion. Nu är det inte första gången som Audible läser in och ger ut olika publika rapporter. De har tidigare släppt The 9/11 Commission Report och The Starr Report (utredningen av Bill Clinton).

När inläsaren kommer till ett stycke som i tryckta versioner är sekretessbelagt och överstruket med svart anges ett av de fyra skälen till att det är gjort: Grand Jury, Harm to Ongoing Matter, Investigative Technique, Personal Privacy.

Just det, hur lång är rapporten? I ljudboksversionen 19 timmar och 3 minuter.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny