fbpx

Nextory växte mest 2018 – passerar 75 Mkr i omsättning

Shadi Bitar, grundare och vd för Nextory. Foto: Anna Ek.

Fortsatt stark tillväxt i Sverige och en bra start i Finland. Inom några månader väntar Tyskland. Nextory passerade 75 Mkr i omsättning 2018 och hade en tillväxt på 152 procent.

– Vi har överträffat inte bara våra tillväxtmål utan även våra resultatmål. Vi är snart lönsamma i Sverige, utomlands är det förstås en annan tidshorisont, säger Shadi Bitar, vd för Nextory.

Streamingintäkterna ökade under 2018 med 152 procent, vilket faktiskt är mest procentuellt av de tre stora tjänsterna (Storytel, Bookbeat och Nextory), enligt företagets pressmeddelande. Totalt sett innebär det att 2018 års omsättning kommer att landa på cirka 75 Mkr.

Och resultatet?
– Vi har inget reviderat bokslut så vi avvaktar med det, säger Shadi Bitar.

ANNONS

Boktuggs läsare är förstås också väldigt intresserade av hur många abonnenter som Nextory lyckats locka till sig, speciellt när även Bookbeat börjat kommunicera dessa. Storytel har ju tack vare sin börsnotering varit väldigt transparenta.

– Eftersom vi inte har några krav på oss att redovisa så väljer vi att inte göra det. Dessutom finns det en viss osäkerhet kring hur vi ska räkna. Vi har ju ofta flera användare på våra abonnemang, två, tre eller fyra. Ska man räkna ett familjepaket som en eller fyra abonnenter exempelvis, säger Shadi Bitar.

Frågan om vem som är tvåa på den svenska marknaden efter Storytel förblir alltså obesvarad.

ANNONS

Det mesta av företagets omsättning kommer fortfarande från den svenska marknaden. Nextory lanserade i Finland under 2018.

– Finland bidrog bara under de sista månaderna men det har faktiskt gått bättre än plan även där. Vi ser fram emot lanseringen i Tyskland om ett par månader, säger Shadi Bitar.

Jämfört med Storytel och Bookbeat har Nextory en mindre reklambudget. Men samtidigt kan de dra nytta av den marknadsföring som de båda konkurrenterna gör.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

– Bookbeats inträde har gynnat hela branschen, genom att det är flera bolag som marknadsför sig så upptäcker fler tjänsterna. Vi ser fortsatt bra tillväxt i Sverige så marknaden för eböcker och ljudböcker i mobilen kommer att bli ännu större de kommande åren, säger Shadi och tillägger:
– Vi hoppas förstås kunna fortsätta växa snabbare än marknaden.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.